Classificatie

Filmpje: Zo gaat de B&B mystery guest te werk

Op deze blog komt ‘ie geregeld voorbij, de ‘mystery guest’. Iemand die namens Stichting Bed & Breakfast Nederland de kwaliteit van B&B’s controleert – incognito uiteraard. Wil je weleens zien hoe zo’n mystery guest te werk gaat? Bekijk dan dit filmpje waarin te zien is hoe de mystery guest Bed & Breakfast Het Schepershoes in Peest bezoekt, met goed gevolg.

Bed and breakfast Het Schepershoes in Peest

Vier tulpen voor B&B Het Schepershoes in Peest.

Wat is de rol van de mystery guest?
De mystery guest controleert de kwaliteit van B&B’s die meedoen aan de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dat doet de mystery guest aan de hand van objectieve normen op het gebied van faciliteiten, veiligheid en service. Na het ontbijt maakt de geheimzinnige bezoeker zich bekend, gewoonlijk tot grote verrassing van de gastheer- of vrouw. Stichting Bed & Breakfast Nederland kent de classificatie toe. Hoe meer normen waaraan een B&B voldoet, des te hoger het kwaliteitsniveau. De kwaliteit wordt weergegeven door middel van één tot en met vijf tulpen.

Wat vindt de mystery guest van jouw B&B?
Wil je jouw bed and breakfast ook laten controleren door een mystery guest en tulpen ontvangen als bewijs dat je kwaliteit biedt? Meld je dan aan voor de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Na classificatie kunnen bezoekers van Bedandbreakfast.nl in één oogopslag zien dat jouw B&B gecertificeerd is dankzij de tulpjes die bij je presentatie worden getoond. Bezoekers van Bedandbreakfast.nl filteren vaak op tulpjes dus dit is een krachtige marketingtool. De tulpjes mag je uiteraard tonen op je eigen website en ander promotiemateriaal.

Bed en breakfast-vlag
Je ontvangt de officiële bed & breakfast-vlag en mag een speciaal schild aan je gevel bevestigen. Een betrouwbaar signaal naar de buitenwereld toe: deze B&B biedt gecontroleerde kwaliteit. Daarnaast maak je automatisch ieder jaar kans op een award in de verkiezing van het Beste Bed & Breakfast van Nederland. Meer informatie en aanmelden >>

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter