Algemeen

Gouden tips voor B&B-eigenaren

Bedandbreakfast.nl; Gouden tips voor B&B-eigenaren

Hoe run je succesvol een B&B? Als Nederlands grootste Bed and Breakfast-platform hebben we al veel B&B’s op weg geholpen met waardevolle tips en adviezen. We hebben 10 Gouden Tips voor B&B-eigenaren op een rij gezet.

#1: Profileer Jezelf

Breng duidelijk in kaart hoe jouw Bed and Breakfast zich onderscheidt van de concurrentie. Bied je bijvoorbeeld unieke wellness faciliteiten aan in je stadswoning of logeren gasten bij jou in een authentieke bedstede op de boerderij? Bepaal wie je doelgroep is en zorg ervoor dat de faciliteiten in je B&B, evenals de promotie, is afgestemd op de wensen en behoeften van je doelgroep.

#2: Optimale Online Promotie

Uit ons B&B-marktonderzoek 2017 blijkt dat B&B’s die zich goed presenteren op boekingsplatformen meer boekingen krijgen. De perfecte combinatie is een lidmaatschap op Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu en daarnaast een deelname aan het Bed & Breakfast classificatiesysteem. Deze B&B’s scoren hoog in de zoekresultaten, zijn internationaal zichtbaar en krijgen meer boekingen. Profiteer van de voordelen van een lidmaatschap en meld je direct aan.

Meld je aan op Bedandbreakfast.nl

#3: Focus op Zakelijke Markt

Steeds meer bedrijven ontdekken Bed and Breakfast als ideale logiesvorm. Dit is de kans om de bezetting van je Bed and Breakfast te verhogen in rustige midweken en in het winterseizoen. Presenteer jouw B&B bij secretaresses van bedrijven in de omgeving om deze onder de aandacht te brengen. Bied daarnaast gratis WiFi aan en plaats een bureau of tafeltje in de gastenkamer, zodat je B&B optimaal uitgerust is voor zakelijke gasten.

#4: Laat zien dat je staat voor Kwaliteit

Classificeer jouw Bed and Breakfast en toon aan dat je staat voor kwaliteit. Voor gasten komt dit betrouwbaar over, want zij zijn verzekerd van een bepaalde kwaliteit in de accommodatie. Door je classificatie zowel online als offline zichtbaar te maken, straal je kwaliteit, vertrouwen en herkenbaarheid uit.

#5: Straal Enthousiasme uit

Je bent ervan overtuigd dat je geschikt bent voor het runnen van een Bed and Breakfast. Sta voordat je start en ook daarna regelmatig stil bij je beweegredenen om een B&B uit te baten. Je moet echt gepassioneerd zijn om een B&B te starten of te runnen, want het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Een enthousiaste gastheer of gastvrouw straalt dit uit naar zijn gasten, wat resulteert in een hoge klanttevredenheid, positieve reviews en daardoor automatisch ook weer meer boekingen.

#6: Goede Eerste Indruk

Zorg ervoor dat je gasten zich bij aankomst direct welkom voelen. Met een mooie bos bloemen op tafel creëer je al meteen een huiselijke sfeer. Bied verder een welkomstdrankje aan, geef je gasten een rondleiding door de B&B en vertel iets over de historie en omgeving. Juist deze extra attenties blijven je gasten zich herinneren en vermelden ze in enthousiaste reviews.

Bed & Breakfast Gastenboek

Bestel jouw Bed & Breakfast gastenboek

#7: Streekproducten bij het Ontbijt

Eén van de Gouden Tips voor B&B-eigenaren die niet onderschat mag worden; gasten waarderen het enorm als er ambachtelijke en verse streekproducten bij het ontbijt geserveerd worden. Vooral als deze van het eigen erf of de plaatselijke boerderijwinkel komen. Vertel bij het serveren van het ontbijt waar je producten vandaan komen en maak van het ontbijt een bijzondere ervaring.

#8: Maak een Financiële Analyse

Maak een financiële en organisatorische analyse van je B&B-plannen. Wat zijn je inkomsten en hoeveel wil je investeren om je plannen te realiseren? Een analyse dwingt je om je ideeën concreet en scherp te formuleren en het geeft je inzicht in de haalbaarheid van je plannen. Niet onbelangrijk: zorg ervoor dat je een financiële buffer hebt.

#9: Reserveer voldoende Tijd

Als B&B-houder sta je dagelijks tot de beschikking van je gasten. Je kunt vaak niet van huis, omdat je bezoekers altijd persoonlijk en gastvrij wilt ontvangen. Als je Bed and Breakfast goed loopt, kan het druk en hectisch zijn. Plan na een drukke periode daarom een vakantie in om even bij te tanken.

#10: Bewaak je Privacy

De laatste van de 10 Gouden tips voor B&B-eigenaren wordt vaak onderbelicht: bouw voldoende privacy in voor jezelf en je gezin. Veel B&B’s beschikken al over een aparte opgang en privé-sanitair voor gasten. Zorg in ieder geval voor een privé-leefruimte en een afgeschermd gedeelte van de tuin waar jij je kunt terugtrekken uit het zicht van je gasten.

Onmisbare informatie voor B&B-eigenaren

Wil je je verder verdiepen in de succesfactoren voor het runnen van een B&B? Leer dan alles over de B&B-markt, Wet- en Regelgeving voor B&B’s en Online Promotie. Bestel het ‘Handboek Bed & Breakfast’. Profiteer van de kennis en informatie die in het meest complete handboek van Nederland is gebundeld. Heb jij nog Gouden Tips voor B&B-eigenaren? Deel deze dan met ons door te reageren op dit artikel onderaan deze pagina.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Mark Verhoeven

Mark Verhoeven

Online Marketing bij Bed & Breakfast Europe. Speciale focus op SEO, SEA, Social en Crossmediale Content Marketing.

2 Reacties

 • Goede morgen beste lezer(es),
  wij wonen in Blüggerlscheidt, in het Hochsauerland in Duitsland, in een piepklein dorpje met 57 inwoneners en hebben 4 gastenkamers voor in totaal 8 gasten. Staat Bed &Bresakfast ook open voor ons, of gaat het alleen om Nederlandse B & B-s?
  We zijn ook aangesloten bij Booking.com en Airbnb. Willen grsaag meer gasten hebben, dus vandaar mijn vraag.
  Hartelijke groet. Hans Uijleman.

  • Beste Hans,

   Bedankt voor je vraag! Op Bedandbreakfast.nl staan alleen B&B’s die gevestigd zijn in Nederland, maar we linken ook door naar de buitenlandse versie van onze website: Bedandbreakfast.eu. Hier is het wereldwijde aanbod van B&B’s te vinden. Hier kunnen jullie dan ook terecht met een vermelding voor jullie B&B, voor meer informatie kun je hier terecht: https://my.bedandbreakfast.eu/register?lang=nl. Bij vragen kun je altijd mailen of bellen, we helpen je graag!

Laat een reactie achter