Eigenarenservice

Factuur maken? Een muisklik en klaar!

Factuur voor B&B-gasten

Je maakt nu met één muisklik een factuur voor gasten van je B&B.

Alweer een handige nieuwe functie op Bedandbreakfast.nl: met één druk op de knop maak je voortaan een factuur aan voor gasten. Je vindt deze functie in de eigenarenservice in het overzicht van reserveringsaanvragen. 

De factuurtool is enkel beschikbaar voor bed & breakfasts met een uitgebreide vermelding. Zo maak je een factuur aan:

  • Stap 1: Ga in de eigenarenservice naar ‘Mijn reserveringen’ en klik op ‘Reserveringsaanvragen’.
  • Stap 2: Ga in het ‘Overzicht’ (onder de ‘Inbox’) naar de aanvraag waarvoor je een factuur wilt generen. Het is vereist dat deze aanvraag de status ‘Reservering’ heeft, dus dat het een definitieve boeking betreft.
  • Stap 3: Achter de boeking zie je een klein groen briefje. Klik hierop.
Factuur voor B&B-gasten

De facturen worden weergegeven als groene briefjes achter iedere definitieve reservering.

  • Stap 4: De factuur wordt nu geopend in een nieuw document. Jouw adresgegevens en die van je gast, de verblijfsduur en je BTW-nummer zijn automatisch ingevuld. Vul zelf het factuurnummer, totaalbedrag, IBAN en BIC in. Sla de factuur op je computer op.

Je kunt de factuur nu naar je gast mailen en uitprinten voor in je archief.

Upgraden naar uitgebreide vermelding
Deze factuurtool is slechts één van de voordelen van een uitgebreide vermelding op Bedandbreakfast.nl. Andere extra’s zijn: een link naar je eigen website, de prijzentabel, Google Street View en de mogelijkheid om filmpjes en een Virtuele Google Tour op je presentatiepagina te zetten. Met een uitgebreide vermelding sta je bovendien hoger in het zoekresultaat. Heb je momenteel een standaard abonnement, aarzel dan niet en upgrade je vermelding! Meer informatie en upgraden >>

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op onze B&B gastenblog.

Laat een reactie achter