Algemeen

Handige automatiseringstips voor je B&B

Bedandbreakfast.nl; Hoe automatiseer je jouw Bed and Breakfast?

Processen automatiseren binnen jouw Bed and Breakfast leveren je de nodige voordelen op. Meer tijd voor je gasten, een groter online bereik en meer inzicht om het maximale uit je accommodatie te halen. In dit artikel bespreekt MyTourist enkele praktische automatiseringstips voor jouw B&B.

Gebruik een B&B Webbuilder

Een website voor MKB bedrijven levert regelmatig stress op. Je hebt geen duur marketingbureau en de budgetten zijn niet onbeperkt. Als B&B-eigenaar is het wellicht herkenbaar als je een eigen website hebt. Hoe blijft je website veilig, snel en vindbaar? Heb je een (dure) webdeveloper nodig of probeer je zelf een website op te tuigen? Hoe voorkom je dat jouw website verouderd raakt? Hoe pas je zo eenvoudig mogelijk teksten en foto’s aan? Is het überhaupt de moeite waard om een eigen website te realiseren?

Met een webbuilder speciaal ingericht voor de behoeften van B&B’s is dit verleden tijd. Een kant-en-klaar framework van een partij als MyTourist stelt je in staat je website in no-time online te hebben. Google en andere zoekmachines indexeren je website optimaal en je hoeft je geen zorgen meer te maken om veiligheid en performance. Het beheer is eenvoudig en je website is direct voorzien van een compleet reserveringssysteem zodat je gasten online kunnen boeken.

Gastencommunicatie voor meer terugkerende gasten

Je gasten op het juiste moment op de hoogte brengen is mogelijk via automatische gastencommunicatie. Deel de WiFi code, toegangscode van je accommodatie, de aanrijdroute en informatie over parkeergelegenheden op de dag van aankomst en vraag je gast na afloop wat zij van het verblijf vonden. Verzamel reviews om terugkerende boekingen te stimuleren.

Op deze manier heb je het roer in handen. Tevens voorkom je vragen bij gasten zodat zij met de juiste informatie goed voorbereid zijn op het verblijf. Dit versterkt de gastbeleving! De combinatie is het meest krachtig: externe boekingskanalen zoals Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu voor maximaal bereik en je eigen website en reserveringsmodule voor terugkerende fans.

Automatiseer je administratie

Facturen aanmaken, toeristenbelasting opgeven, rapportages aanleveren voor je boekhouding, over het algemeen houden we ons liever bezig met gastvrijheid en het leveren van de beste service aan gasten. Toch zijn het noodzakelijke onderdelen.

Met een geschikt systeem van MyTourist automatiseer je jouw administratie volledig. Gasten kunnen hierbij online een reservering voldoen (bijvoorbeeld via iDeal) en de transitie naar je boekhoudsysteem is volautomatisch, of kost je slechts een paar handelingen per belastingtijdvak (meestal per kwartaal). Eenmaal ingericht, bespaart het automatiseren van de administratie voor jouw bed and breakfast aanzienlijk veel tijd.

Synchroniseer boekingen via een channel manager

Meer online bereik en meer boekingen? Aanmelden op een aantal boekingssites die passen bij jouw doelgroep, accommodatie en omgeving is daarvoor een effectieve stap. Het gevaar van overboekingen wordt hierbij echter groter. Zodra je een boeking ontvangt via een platform, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk bijgewerkt hebben op andere platforms. Met een channel manager voorkom je overboekingen en vergroot je jouw bereik. Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu werken samen met een aantal channel managers van Nederlandse bodem, waarbij je prijzen en boekingen realtime worden gesynchroniseerd.

Een PMS systeem voor centraal beheer

PMS Software voor bed and breakfasts kan jou helpen om van alle bovenstaande gemakken te voorzien. Neem eens een kijkje bij MyTourist. Laagdrempelig, persoonlijk en optimaal platform voor kleinschalige accommodaties. En heb je een vermelding op Bedandbreakfast.nl? Dan heb je via de Abonneevoordelen in de Eigenarenservice toegang tot een exclusieve kortingscode van 10% op de eerste factuur van MyTourist!

Bekijk de voordelen voor mijn B&B

Dit artikel is geplaatst in samenwerking met MyTourist.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl is onderdeel van Bedandbreakfast.eu: dé B&B-specialist wereldwijd met 4 miljoen B&B kamers en appartementen.

Laat een reactie achter