Algemeen

Hoe ziet de doorsnee B&B-bezoeker eruit?

B&B-bezoeker

Mede door het mooie zomerweer van het afgelopen jaar, wordt een vakantie in Nederland steeds aantrekkelijker. Benieuwd hoe de doorsnee B&B-bezoeker eruit ziet én hoe het zoekproces naar de perfecte accommodatie verloopt? Je leest het hier.

Nederland steeds populairder

Mede door het mooie zomerweer van afgelopen jaar, wordt Nederland steeds populairder als vakantiebestemming.  Uit onderzoek van NBTC-NIPO blijkt dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land. Ook internationale toeristen weten ons kikkerlandje te vinden. Vooral buurlanden Duitsland en België kiezen steeds vaker voor een vakantie of weekendje weg in Nederland.

Kenmerken B&B-liefhebbers

Om een beeld te schetsen hoe de doorsnee B&B-bezoeker eruit ziet, zijn de meest typerende kenmerken in een infographic gezet. Kenmerken komen voort uit cijfers van het marktonderzoek uitgevoerd door Bedandbreakfast.nl en data van websitebezoekers.
B&B-bezoeker

De doorsnee B&B-bezoeker

Uit onderzoek van Bedandbreakfast.nl blijkt dat de meeste B&B-bezoekers zich in de leeftijdscategorie 55 – 64 jaar (23,5%), 45 – 54 jaar (20%) en 35 – 44 jaar (20%) bevinden. Het zijn voornamelijk oudere echtparen zonder kinderen die vanuit een toeristisch motief bij B&B’s verblijven. Veel B&B-bezoekers trekken erop uit in de omliggende natuur, bezoeken de dichtstbijzijnde stad of genieten van unieke B&B-faciliteiten.

Het zoekproces van de B&B-bezoeker

Reserveringen komen in de meeste gevallen tot stand via zoekopdrachten op internet of direct via online platforms. B&B-bezoekers struinen het internet af via desktop (40%), mobiel (40%) of tablet (20%). Opvallend is dat op zondag de meeste zoekopdrachten worden uitgevoerd. Dit wordt het vaakst gedaan door vrouwen (68%). Verder blijkt dat er doorgaans 7 tot 30 dagen van tevoren gereserveerd wordt.

Internationale B&B-bezoekers

Het aantal buitenlandse gasten in Nederlandse B&B’s is de afgelopen jaren gestegen. B&B-eigenaren die minstens een land aangeven waar buitenlandse gasten vandaan komen benoemen Duitsland (80%). Daarnaast worden ook België (73%), Engeland (27%), Frankrijk (20%) en Italië (15%) genoemd als landen waar buitenlandse gasten vandaan komen. Wil jij de kans op internationale B&B-bezoekers vergroten? Met een vermelding op Bedandbreakfast.eu is jouw B&B internationaal vindbaar en vergroot je de kans op reserveringen.

Vermelding op Bedandbreakfast.eu

Ook interessant:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

Laat een reactie achter