B&B starten

Tv-programma ‘Ik Vertrek’ biedt inspiratie voor starten van eigen bed en breakfast

Het tv-programma Ik Vertrek volgt al meer dan tien jaar verschillende Nederlanders die hun geluk beproeven buiten onze landsgrenzen. Van het opzetten van een autogarage in Suriname tot het runnen van de mooiste B&B’s in zonnige oorden… Durf jij ook het avontuur aan?

BN’ers in Tien Jaar Ik Vertrek
In 2015 vierde het populaire tv-programma van Avrotros haar tienjarige bestaan met jubileumafleveringen van 10 Jaar Ik Vertrek. Tijdens deze speciale afleveringen blikken tal van Bekende Nederlanders terug op hun meest memorabele uitzending van Ik Vertrek. Zo kijkt Paul de Leeuw bijvoorbeeld met veel bewondering terug op het avontuur van Martien en Erica Renkema, die samen met hun dochters vertrokken naar Frankrijk om een vervallen kasteel om te bouwen tot chambre d’hôte.

10 Jaar Ik Vertrek

Ben jij van plan om net als de Familie Renkema een chambres d’hotes te starten in Frankrijk?

Herhalingen Tien Jaar Ik Vertrek
Vanaf 23 mei 2016 worden er diverse herhalingen uitgezonden van de jubileumafleveringen, een goed moment om stil te staan of het runnen van een bed en breakfast in het buitenland bij jou past. Beleef de avonturen van de ondernemende tv-kandidaten opnieuw en kijk goed hoe jij het zou aanpakken. Zijn er stappen die je zo zou kunnen overnemen of zou het juist totaal anders aanpakken? Helaas komt niet iedere droom uit Ik Vertrek tot een goed einde, maar juist als aspirant B&B-houder kun je een hoop leren van de deelnemers uit het tv-programma.

Bed en Breakfast starten
Het tv-programma laat zien dat een goede voorbereiding cruciaal is voor het starten van een bed & breakfast in onder meer Vlaanderen, Frankrijk of Spanje. De minigidsen van Bedandbreakfast.eu praten je kort maar krachtig bij over de B&B-branche, belastingen en actuele wetgeving in Vlaanderen, Frankrijk en Spanje. Ook het kopen van vastgoed in het buitenland en de inrichting van je bed & breakfast komen aan bod. Zo krijg je helder zicht op belangrijke zaken waar je als startende B&B-houder in deze landen mee te maken krijgt.

Update: de gidsen “B&B starten in Buitenland” zijn niet meer leverbaar.

Wil je een B&B starten in Nederland? Dan biedt het Handboek Bed & Breakfast alle informatie voor een succesvolle start binnen de landsgrenzen! Meer informatie over deze startersgids >>

Herhalingen ’10 Jaar Ik Vertrek’
Maandag t/m vrijdag om 23:00 uur
NPO 1, Avrotros

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Josjah Thalen is eindredacteur bij Bedandbreakfast.nl.

Laat een reactie achter