Classificatie

Interview De Bijenberg – Winnaar Beste B&B 2023

De Bijenberg is uitgeroepen tot Beste B&B van Nederland 2023. We vroegen eigenaren Marijke en Erik naar hun eerste reactie op het winnen van de eretitel: “Super blij. En eigenlijk ook blij verrast. Het besef is er nog niet helemaal”.

Jullie B&B is dit jaar de beste van Nederland. Wat was jullie eerste reactie toen jullie vanmorgen de uitslag zagen?
Super blij. Wij waren eigenlijk blij verrast. Het besef was er nog niet helemaal. We zagen het filmpje met de uitslag, waarin als eerste een andere genomineerde B&B aan bod kwam. Toen dachten we eigenlijk ‘het is klaar’, maar toen kwamen wij uiteindelijk. Dat was echt een verrassing! 

Hadden jullie gedacht dat jullie zouden winnen?
Marijke zegt: ‘Nou, ik niet om eerlijk te zijn. Ik heb de andere genomineerden bekeken en die waren allebei erg mooi. Het kon toch bijna niet dat wij zouden winnen.’ Erik valt bij: ‘Ik had het niet verwacht, maar ik had wel een soort voorgevoel. We hadden het de anderen ook erg gegund’.

Jullie zijn inmiddels 6 jaar geleden gestart. Wat heeft jullie gemotiveerd om een B&B te beginnen?
Erik blikt terug: ‘Vroeger woonde hier familie en ik heb altijd gezegd: als we hier ooit komen wonen dan start ik een B&B. Het was dus meer mijn initiatief en het leek me ook gewoon hartstikke leuk om mensen blij te maken. Uiteindelijk kwam het huis te koop. We hadden het contract nog niet eens getekend en toen ben ik eigenlijk meteen begonnen.’ Marijke vult aan: ‘Dit was echt een idee van Erik. Eigenlijk was het zijn droom om dit ooit te mogen doen. Ik was in het begin een beetje bang dat het ten koste zou gaan van onze privacy. Maar hoe langer we bezig waren, hoe meer ik mee ging helpen en hoe leuker ik het ging vinden.’

We krijgen de indruk dat het leven als B&B-eigenaar jullie ontzettend goed bevalt. Klopt dat? 
Ja, we vinden het echt heel leuk. Al die verschillende gasten die je ontmoet en die echt overal vandaan komen. Vooral het enthousiasme van de gasten, daar doe je het voor. Dan voel je je echt trots. Vooral omdat we de verbouwing helemaal zelf hebben gedaan. Het leuke van al die enthousiaste reacties is dat je zelf ook weer het besef krijgt dat we hier toch echt bijzonder wonen.

Hadden jullie durven dromen dat jullie tot de beste B&B’s van Nederland zouden horen?
Dromen wel! We hebben daar zeker over gefantaseerd. We hebben er wel regelmatig over gehad hoe leuk het zou zijn als je aan de top zou staan. Echt een hele leuke verrassing.

Hoe zien jullie de toekomst van B&B De Bijenberg?
We hopen zo nog wel even door te gaan. Het runnen van de B&B geeft ontzettend veel energie en we hebben er heel veel plezier in. We hebben de B&B net uitgebreid en een gym bijgebouwd. We denken nu nog aan een eventuele samenwerking met een restaurant in de buurt. Dat we onze gasten op die manier een nóg completer verblijf kunnen bieden.

Stichting Bed & Breakfast Nederland en Bedandbreakfast.nl feliciteren Marijke en Erik van De Bijenberg met het behalen van de eretitel. Wil je meer weten of reserveren? Bekijk dan de pagina van De Bijenberg via onderstaande button.

Meer informatie over De Bijenberg

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Laat een reactie achter