Algemeen Televisie

Interview met B&B Kunsthof de Heuf uit Bed en Breakfast op MAX

Tv-programma

Lydia (met kleinkind op schoot) van B&B Kunsthof de Heuf is samen met haar familieleden te zien in ‘Bed en Breakfast’ op MAX.

Het weekend staat voor de deur, dus het is bijna tijd voor een nieuwe aflevering van ‘Bed en Breakfast’. Dit keer spreekt Bedandbreakfast.nl met Lydia van B&B Kunsthof de Heuf over haar accommodatie én over haar deelname aan het populaire programma op Omroep MAX. Samen met haar zoon David toont ze haar Bed & Breakfast in Buren, de Betuwe.

MAX

Kunsthof de Heuf ligt op een schitterend perceel in Buren waar je van alles kunt doen en beleven.

Meedoen aan Bed en Breakfast op MAX
Een prachtig pand in een schitterende omgeving en positieve gasten alom; Toch twijfelde Lydia van B&B Kunsthof de Heuf om mee te doen aan Bed en Breakfast op MAX. Ze begint met vertellen: “Ik run de bed en breakfast zelf en krijg daarbij hulp van mijn zoons en dochter. We waren de badkamers aan het verbouwen, dus het kwam eigenlijk niet zo goed uit. Ik heb uiteindelijk besloten om mee te doen, om de verschillende kanten van Kunsthof de Heuf te laten zien. Zo geven mijn kinderen bijvoorbeeld ’s ochtends een ontbijtconcert voor de gasten en nemen de kandidaten uit het tv-programma ook deel aan een lachsessie. Het is natuurlijk hartstikke leuk dat dit ook op tv komt.”

Koetshuis

Gooi de openslaande deuren open en haal de zon naar binnen: het kan bij B&B Kunsthof de Heuf.

Schoonmaakmiddelen
Het was niet de eerste keer dat Lydia ‘kritische’ collega’s uit het vak bij haar over de vloer kreeg. Ze licht toe: “Toen we net begonnen met de B&B, bleek de allereerste gast eigenaar te zijn van een toeristenbureau. Daar was ik echt nerveus voor, het voelde als een echte vuurdoop”, lacht Lydia. Ze vervolgt: “Maar de ontvangst van mijn medekandidaten uit Bed en Breakfast verliep prima. Éen van de deelnemers vroeg zich wel af waarom ik de schoonmaakmiddelen had laten staan bij het prachtige bad op pootjes. Dat vroeg ik mijzelf ook af, en ik heb ze dus maar weggehaald! Verder waren de B&B-eigenaren heel erg positief over onze B&B. Maar je weet nooit wat ze op de kamers zeggen hé.”

Omroep MAX

De gasten van B&B Kunsthof de Heuf roemen de warme, artistieke sfeer die in het pand hangt.

Familie en gasten
Zeven jaar geleden besloten Lydia en haar zoons en dochter om samen een voormalig boerenlandhuis te kopen. Lydia blikt terug: “Ik heb het altijd erg leuk gevonden om het mensen naar de zin te maken en vind het belangrijk dat mensen zich hier thuis voelen. Een paar jaar geleden zei iemand tegen mij ‘waarom begin je hier geen bed en breakfast, je hebt zoveel kamers’. Dat hebben we dus gedaan. We horen vaak van gasten dat ze het hier ontzettend bijzonder vinden, dat maakt het werk ook leuk.”

Je ziet B&B Kunsthof de Heuf op vrijdag 27 februari in aflevering 7 van de tv-serie Bed & Breakfast. Het programma wordt om 21.25 uur uitgezonden op NPO 1 bij Omroep MAX.

Over de auteur

Josjah Thalen

Eindredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter