Algemeen Televisie

Interview met B&B Vita Nova uit Bed and Breakfast op MAX

Tv-programma

Joke en Ger voor hun 3-tulpen B&B Vita Nova in Amersfoort. Foto: MAX

Bijzonder! In de komende aflevering van Bed and Breakfast op MAX logeren de B&B-eigenaren onder meer op de monumentale vrachtvaarder van Joke en Ger. Bedandbreakfast.nl sprak met dit vrolijke koppel over hun B&B Vita Nova én hun deelname aan het programma. “Het is geen afkraak-tv”, aldus Ger.

Woonboot Amersfoort

Iedereen is welkom aan boord van Bed & Breakfast Vita Nova: toeristen, gezinnen, jongeren, zakenmensen, musici en deelnemers aan festivals.

Bed and Breakfast op MAX is een positief programma
Deze week bijten Joke en Ger het spits af, zij ontvangen hun medekandidaten uit ‘Bed and Breakfast’ in Amersfoort op B&B Vita Nova. Voordat het zover was, moesten ze eerst door de programmamakers worden overgehaald om überhaupt mee te doen. Ger vertelt: “In eerste instantie hoefde het niet zo van ons, hoewel het een positief programma is en geen afkraak-tv. Uiteindelijk hadden we besloten om toch mee te doen, onder de voorwaarde dat we helemaal onszelf mochten zijn. Daarnaast hadden de makers van ‘Bed & Breakfast’ ons al een hele tijd op de korrel, maar ze konden ons niet matchen met andere B&B’s. Maar ik moet zeggen dat het goed is gelukt, want we hebben een hele leuke tijd gehad met onze collega’s!”

MAX

“Vita Nova is een B&B én een leer-werkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar dat hangen we niet aan de grote klok. Dat doen we bij andere collega’s ook niet”, vertelt Joke tijdens het interview.

Concurrentiesfeer
Tijdens zo’n opnameweek gaat bij veel B&B-eigenaren het hart iets sneller kloppen, dat geldt ook voor de B&B-houders van Vita Nova. Joke blikt terug: “Wij gingen met spanning de opnames in en waren wel een beetje zenuwachtig, omdat je niet weet wat je te wachten staat. Maar zodra je in de flow en de opnameplanning zit, dan vergeet je de rest en is het ontzettend leuk”. Ger vult aan: “We hadden ook een enorme klik met onze medekandidaten. Toen de tv-ploeg weg was, hebben we hele leuke gesprekken met elkaar gehad en ervaringen uitgewisseld. Er was helemaal geen concurrentiesfeer, totaal niet. Aan de andere kant was het spannend om andere B&B-eigenaren over de vloer te hebben. Je weet dat deze mensen kritisch zijn en ervaring hebben”.

Omroep MAX

De ‘hutten’ van B&B Vita Nova zijn voorzien van modern comfort, waaronder een eigen douche en toilet, tv, klimaatbeheersing en internet.

Opbouwende kritiek
Geen enkele bed & breakfast is hetzelfde, dat geldt zeker voor de accommodatie van Joke en Ger. Wat vonden de andere B&B-eigenaren van B&B Vita Nova en hadden zij nog op- of aanmerkingen? “Wij vinden het belangrijk dat gasten zichzelf thuis voelen, en dat ze begrijpen dat een verblijf op ons schip ander comfort met zich meebrengt dan in bijvoorbeeld een grote boerderij. We zijn wie we zijn en onze bed and breakfast is ook wat het is. Er moet best het één en ander aan ons schip worden gedaan, maar we hebben bewust niet onze B&B gepimpt voor het programma. Op die manier krijg je opbouwende kritiek en wordt er met je meegedacht”, vertelt Joke oprecht. Ger neemt het woord over en zegt: “Één van onze medekandidaten was zo ontzettend duidelijk en recht voor z’n raap, dat vonden wij prettig om te ervaren. We hebben dus onder andere geleerd om nog duidelijker te zijn naar onze eigen gasten, daar hebben we iets meer structuur in gebracht.”

Je ziet B&B Vita Nova op vrijdag 13 februari in aflevering 5 van de tv-serie Bed & Breakfast. Het programma wordt om 21.25 uur uitgezonden op NPO 1 bij Omroep MAX.

Over de auteur

Josjah Thalen

Eindredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter