Social media

Jouw B&B op sociale netwerken (1)

B&B op sociaal netwerk

Iemand ‘krabbelen’ of ‘porren’, vrienden toevoegen of juist ‘ontvrienden’. Dankzij sociale netwerken op internet is de Nederlandse taal verrijkt met een wonderlijk nieuw vocabulaire. Staat jouw B&B al op zo’n netwerksite?

Bekendste sociale netwerken
Mogelijk heb je zelf nog geen profiel of heb je sociale netwerken nog maar juist ontdekt. Laat staan dat je je B&B er al op profileert! Toch is het de moeite waard om hier eens naar te kijken. De bekendste en grootste netwerksite van Nederland is Hyves, maar wereldwijd is Facebook verreweg het bekendst. Op dit moment draait er zelfs een Hollywoodfilm over in de bioscoop: The Social Network. Ook bekend is het zakelijke netwerk LinkedIn.

Waarom zou je je B&B nu op zo’n website zetten?
Redenen genoeg. Je kunt dan bijvoorbeeld connecties leggen met logees die ook lid zijn van de netwerksite. Zo houd je informeel contact, lang nadat je gasten bij je hebben gelogeerd. Bovendien kun je ze berichtjes sturen over bijvoorbeeld nieuwe arrangementen. En last but not least: via via zien ook onbekenden op het sociale netwerk jouw B&B. Dat is het hele idee van een netwerksite!

Onlangs hebben we een ‘hyve’ aangemaakt voor Bedandbreakfast.nl, op Hyves. Een hyve is een presentatiepagina waar je je bedrijf, merk of product presenteert. Individuele gebruikers van het sociale netwerk kunnen lid worden van je hyve. Zo laten ze zien dat ze zich verbonden voelen met je organisatie of product.

Lees verder: Wil je ook een hyve aanmaken voor jouw B&B?

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

1 reactie

Laat een reactie achter