Marktcijfers

Liefde voor B&B’s alsmaar groeiende

Bedandbreakfast.nl; Liefde voor B&B’s alsmaar groeiende

Nederland is in de ban van B&B Vol Liefde. Dat blijkt niet alleen uit de torenhoge kijkcijfers van de datingshow op RTL4, maar ook uit de statistieken van Bedandbreakfast.nl. Daarin is duidelijk te zien dat er volop wordt gezocht naar de deelnemende B&B’s. Ook is het aantal nieuwe B&B’s met maar liefst 114% gegroeid!

Debbie is ongekend populair

Dat er veel wordt gezocht naar de deelnemende B&B’s uit het populaire programma, is geen verrassing voor Hanny Arens, oprichter van Bedandbreakfast.eu B.V. “Op onze websites Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu zien we steevast een piek in het verkeer rondom tv-programma’s als B&B Vol Liefde en Bed & Breakfast. Mensen zijn toch nieuwsgierig wat een kamer kost, of ze willen een reservering maken. Wat dit seizoen opvalt bij B&B Vol Liefde, is de grote interesse in de B&B van kandidaat Debbie en haar vestigingsplaats Sant Andreu del Terri. In vergelijking met de andere deelnemers, staat zij met stip bovenaan.”

Debbie B&B Vol Liefde

Debbie uit B&B Vol Liefde | Foto © RTL

Positief effect voor alle B&B’s

Deelname aan een tv-programma kan een positief effect hebben, wat zowel geldt voor de kandidaten als de omringende B&B’s op de plaats van bestemming. Uit de statistieken van Bedandbreakfast.eu blijkt dat 57% van de B&B Vol Liefde fans interesse heeft in een verblijf in het Spaanse Sant Andreu del Terri, waar de B&B van Debbie is gevestigd. De tweede en derde plek zijn voor Marjan (Budens, 21%) en Walter (Troche, 12%). Daarna volgen de bestemmingen waar Bram (Norrhult, 6%), Petri (Monclar, 3%) en Martijn (Hua Hin, 1%) hun B&B runnen. Kandidaten Joy en Leendert staan niet geregistreerd op Bedandbreakfast.eu.

Het roer om

Het starten van een B&B is een droom die steeds vaker wordt waargemaakt, merkt ook Arens. “Traditioneel gezien besluiten veel mensen na de zomer het roer om te gooien en een B&B te beginnen. B&B-programma’s dragen daar zeker aan bij. Op onze internationale website Bedandbreakfast.eu is het aantal jaarabonnementen in de afgelopen periode met 114% gestegen ten opzichte van 2022. Tegelijkertijd zien we op Bedandbreakfast.nl een toename van 50% meer bezoekers dat specifiek zoekt naar informatie over het starten van een B&B in Nederland. Alles bij elkaar opgeteld is de liefde voor B&B’s dus groter dan ooit!”

Bij De Stolpjes vinden filmopnames plaats voor de komedie ‘Bed & Breakfast’

B&B-film in de maak

Met een Nederlandse komedie in de maak rondom het runnen van een B&B, blijft de aandacht voor B&B’s toenemen. De film krijgt de toepasselijke naam Bed & Breakfast en wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks. De hoofdrollen worden gespeeld door Sanne Langelaar en Mingus Dagelet, daarnaast zijn er opvallende bijrollen voor singles Olof en Anne uit B&B Vol Liefde. De opnames vinden plaats bij De Stolpjes in Tuitjenhorn. Het verhaal gaat over workaholic Sarah die niet weet wat ze met haar leven wilt. Ze laat zich overhalen om op de B&B van haar tante te passen, maar doet dat met enige tegenzin. Tenslotte is het contrast tussen de stad en een B&B op het platteland bijzonder groot.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Eindredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V.

1 reactie

 • Wat leuk om te lezen!!!
  Bij mij was het juist andersom
  Het was mijn droom…….een b&b…

  Ik werk al 30 jaar met veel plezier in de kinderopvang
  Ik heb altijd gezegd later wil ik een b&b in het prachtige centrum van Deventer.. Letterlijk zei ik altijd maar ja dat is een droom wie wil dat nu niet…….
  Maar mijn droom is uitgekomen veel eerder dan verwacht…

  Met veel geluk een Prachtig huis gekocht aan de rand vh centrum
  Met een kantoor ruimte eronder die is omgetoverd tot een stijlvolle kamer!?

  We doen het naast onze banen
  We hebben 1 kamer en doen nog geen ontbijt erbij
  Dit kan er wel bij geboekt worden dan wordt het bezorgd door een lunchtoom
  Het geeft mij veel energie
  Zo leuk om te horen dat de gasten het zo Nasr hun zin hebben gehad en onze b&b zo mooi vinden
  Hier form we het voor!!?

  Gr Marian
  B&B De Santpoort
  Deventer

Laat een reactie achter