Algemeen

Meer internationale reizigers verwacht in 2022

Bedandbreakfast.eu; Meer internationale reizigers verwacht in 2022

Door het coronavirus kent de reiswereld al twee jaar onzekere tijden en was het aantal buitenlandse gasten in Nederland historisch laag. Nederlandse gasten daarentegen, wisten steeds meer de schoonheid van ons eigen land te waarderen en boekten massaal B&B’s, appartementen en vakantiehuisjes voor hun vakanties. NBTC laat zien wat de verwachtingen voor 2022 zijn.

Buitenlandse gasten

Nu er optimistische ontwikkelingen zijn met betrekking tot het coronavirus, komen ook de buitenlandse gasten weer naar Nederland. Uit onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) blijkt dat er naar verwachting 50% tot 90% meer internationale bezoekers zullen komen, in vergelijking met 2021. Dit betekent nog geen volledig herstel van het aantal bezoekers ten opzichte van pre-corona, maar het is een positieve ontwikkeling voor de verblijfsrecreatie.

Op vakantie in eigen land?

Bij het schetsen van de verwachtingen over het aantal bezoekers, is er natuurlijk ook gekeken naar wat Nederlandse gasten dit jaar doen. Met het versoepelen van alle coronamaatregelen, wordt het reizen naar het buitenland weer makkelijker. Als de verwachting van het NBTC klopt, dan vindt er dit jaar een verschuiving plaats. Naar verwachting kiezen minder Nederlanders voor een vakantie in eigen land (-7%) dan vorig jaar.

Trends toerisme 2022

Hetzelfde onderzoek van NBTC komen beschrijft ook de volgende trends met betrekking op verblijfsrecreatie:

  • Het aantal last-minute boekingen stijgt
  • Grotere wens naar flexibiliteit en duidelijkheid bij consumenten
  • Voorkeur voor travel close to home in landelijke omgevingen en outdoor activiteiten
  • Vraag naar langere verblijven met hogere uitgaven per verblijf

Als B&B-eigenaar speel je hier gemakkelijk op in door enkele simpele aanpassingen in de eigenarenservice. Geef bijvoorbeeld je annuleringsvoorwaarden duidelijk aan en stel op tijd last-minute instellingen in. Zorg dat je goed zichtbaar bent op Bedandbreakfast.nl door je pagina compleet in te vullen. Uiteraard helpen wij je hier graag bij.

Update jouw vermelding via de eigenarenservice

Jouw B&B op Bedandbreakfast.eu

Inmiddels weten veel gasten Bedandbreakfast.nl te vinden, dankzij een groot aanbod van mooie B&B’s in Nederland waar ze terecht kunnen. Wil je een nog breder publiek aanspreken en zichtbaar zijn bij meer internationale gasten? Dan is een vermelding op Bedandbreakfast.eu wellicht ook iets voor jou. Bedandbreakfast.eu heeft dankzij de goede internationale vindbaarheid jaarlijks miljoenen bezoekers vanuit de hele wereld en spreekt daarmee een gevarieerde doelgroep aan.

Meer informatie Bedandbreakfast.eu

Deel dit artikel:

Over de auteur

Eelke Berkvens

Eelke Berkvens

Manager Customer Service bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter