Classificatie

Meerwaarde van Bed & Breakfast Classificatie

Bezoekers hechten veel waarde aan kwaliteit en kiezen eerder voor een B&B met kwaliteitskeurmerk. Wat is de Meerwaarde van Bed & Breakfast Classificatie? Je laat zien dat je Bed and Breakfast staat voor kwaliteit en geeft gasten het vertrouwen dat ze zorgeloos bij je kunnen boeken. Resultaat: meer reserveringen!

Wat is de Bed & Breakfast Classificatie

Bed & Breakfast Classificatie is het classificatiesysteem voor B&B’s in Nederland met als doel de kwaliteit in de branche te verbeteren. Waar hotels worden gerangschikt op basis van sterren, worden B&B’s gerangschikt op ‘tulpen’. Het classificatiesysteem maakt het voor bezoekers mogelijk om snel en eenvoudig B&B’s te vergelijken. Voor B&B-eigenaren is de Bed & Breakfast Classificatie een effectief marketingmiddel dat veel voordelen biedt.

Meerwaarde van Bed & Breakfast Classificatie

Als geclassificeerde B&B ben je duidelijk herkenbaar en straal je kwaliteit en vertrouwen uit. Dit vertrouwen resulteert in een betere positie in de zoekresultaten en leidt uiteindelijk tot meer reserveringen. Daarnaast krijg je extra aandacht via de communicatiekanalen van Bedandbreakfast.nl en maak je jaarlijks kans op de titel ‘Beste B&B van Nederland’.

Infographic; Meerwaarde van Bed & Breakfast Classificatie

Hoe werkt het Classificatiesysteem

Nadat je je B&B hebt aangemeld, vul je de normenlijst in. Op basis van de aanwezige voorzieningen, faciliteiten en diensten wordt de kwaliteit van je B&B bepaald. De kwaliteit wordt aangeduid met tulpen op een schaal van 1 tot 5. Nadat de controle door een mystery guest heeft plaatsgevonden, ontvang je een rapportage, het certificaat en de gratis vlag.

Hoeveel Tulpen verdient je B&B?

Online en Offline Herkenbaarheid

Een groot voordeel van de classificatie is dat dit zowel online als offline zichtbaar is. Online zijn de roze tulpen duidelijk zichtbaar (zie foto), zodat je B&B goed opvalt in de zoekresultaten. Offline ben je duidelijk herkenbaar met de gratis vlag en heb je de mogelijkheid een stijlvol schild te bestellen om op te hangen bij de ingang van je B&B.

Kwaliteit en Vertrouwen

Met je Bed & Breakfast Classificatie laat je zien dat je staat voor kwaliteit. Het is een kwaliteitswaarborg voor bezoekers. Uit analyse blijkt dat gasten regelmatig filteren op geclassificeerde B&B’s om met vertrouwen een kamer te reserveren in een Bed en Breakfast met kwaliteitskeurmerk.

Hogere positie in Zoekresultaten

Bedandbreakfast.nl stimuleert B&B’s om aandacht te besteden aan kwaliteit. Geclassificeerde B&B’s krijgen een hogere positie in de zoekresultaten, ten opzichte van niet geclassificeerde B&B’s, dus extra aandacht op onze website.

Maak kans op de titel ‘Beste B&B van Nederland’

Gecertificeerde B&B’s worden extra uitgelicht in nieuwsbrieven en op social media kanalen van Bedandbreakfast.nl. Daarnaast neem je automatisch deel aan de verkiezing ‘Beste B&B van Nederland’. Dit levert genomineerde B&B’s veel extra media-aandacht op.

Meer Reserveringen voor je B&B!

Grootste meerwaarde van Bed & Breakfast Classificatie is dat je meer reserveringen krijgt voor je Bed and Breakfast. Laat zien dat jouw Bed & Breakfast staat voor kwaliteit en geef (potentiële) gasten het vertrouwen dat ze zorgeloos bij je kunnen boeken. Profiteer van extra boekingen en classificeer je B&B vandaag nog!

Classificeer je B&B

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Laat een reactie achter