Algemeen

Moment of fame

Ina Flohil

Ina Flohil

Onlangs werd ik gebeld door de redactie van het Duitse programma WISO. Of ik mee wilde werken aan een aflevering van ‘WISO mit Nick, unterwegs mit 150 Euro in Den Haag’. Snelheid was geboden want na twee weken zou het programma al op de publieke zender ZDF worden uitgezonden. Het was de bedoeling om Nick te ontvangen en hem de accommodatie te tonen. Binnen drie dagen stond de filmploeg voor de deur. 

Uiteraard was ik met het vooruitzicht van deze ultieme kans tot in de puntjes voorbereid. Een vriendin die daar goed in is, had mij voorzien van een dikke laag make up. Overbodig, zo bleek later, want mijn ruwharige teckeltje – dat zo olijk tussen de plantjes in de vensterbank lag – bleek meer tot de verbeelding te spreken. Gelukkig was de filmploeg razend enthousiast over mijn bed & breakfast At the Beach. Nick werd twee uur lang uitgebreid in en rond de accommodatie gefilmd.

Al snel kreeg ik het mailtje dat de uitzending die avond nog zou plaatsvinden. Ik kan u verzekeren: als het moet, dan kan ik heel veel mensen bereiken om ze op het hart te drukken om toch zeker te kijken. Om klokslag 19.25 zat ik klaar voor de buis om te kijken. Twintig minuten te laat begon WISO. Er kwamen items voorbij over winterbanden, kindermenu’s en verzekeringsportals, maar niets over Den Haag en – belangrijker nog – mijn B&B. Die avond heb ik veel moeten uitleggen over last-minute wijzigingen van de programmering van live televisie. Dat ‘mijn’ item zomaar was verplaatst, terwijl het Duitse kabinet niet eens was gevallen of er sprake was van ander breaking news, is nog steeds moeilijk te verklaren.

Echter, de week daarna was het dan toch zover. Benieuwd naar de toegezegde 30 seconden in het filmpje van 7 minuten, zaten wij wederom gespannen voor de buis. In welgeteld 7 seconden flitsten Nick en onze accommodatie door het beeld. Als eigenaar herken ik natuurlijk onze bestrating. Maar ik kan me niet voorstellen dat deze 7 seconden de vijf miljoen Duitse kijkers zullen enthousiasmeren om bij ons te boeken! Omdat het promotiefilmpje van Den Haag toch best leuk is, heb ik het alsnog op onze website geplaatst. Op www.bbbdenhaag.com kun je getuige zijn van mijn zeer korte ‘moment of fame’. We wachten nu nog op de Duitse bezoekers.

Ina Flohil is eigenaresse van B&B at the Beach in Den Haag. Iedere maand kun je een nieuwe column van haar lezen op deze blog.

Over de auteur

Ina Flohil

Eigenaresse van B&B at the Beach in Den Haag.

1 reactie

Laat een reactie achter