Social media

Moodboard maken voor je bed & breakfast op Pinterest

Bedandbreakfast.nl op Pinterest

Bed en breakfast-moodboards van Bedandbreakfast.nl op Pinterest.

Wil je zelf aan de slag met Pinterest en jouw bed & breakfast een plek geven op dit snel groeiende en hippe sociale platform? Met dit stappenplan heb je dit zo voor elkaar en maak je jouw bed en breakfast helemaal hip.

Account aanmaken
Eerst moet je een account aanmaken op Pinterest (hier lees je hoe je een account aanmaakt). Is dit gelukt? Dan kun je je eerste moodboard gaan maken.

  1. Ga naar Pinterest.com en klik rechtsboven op ‘Toevoegen +’ (Engels: Add +)
  2. Klik op ‘Voeg een bord toe’ (Engels: Create a board).
  3. Geef je moodboard een naam, bijvoorbeeld de naam van je bed & breakfast, en kies als categorie ‘Reizen’.
  4. Klik op ‘Bord maken’.
moodboard op Pinterest

Nieuw bed en breakfast-moodboard op Pinterest in de maak.

Foto’s pinnen
Je hebt nu een moodboard aangemaakt. Tijd om dit prikbord te gaan vullen met mooie foto’s van je B&B. Dit doe je als volgt.

  1. Klik rechtsboven opnieuw op ‘Toevoegen +’
  2. Kies ‘Een pin toevoegen’. Je ziet nu een invulveld waarin je een URL kan plakken.
  3. Ga nu naar je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl en kopieer de URL die bovenin de adresbalk staat. (URL selecteren, rechter muisknop, kies ‘Kopiëren’. )
  4. Ga terug naar Pinterest.com en plak de URL in het invulveld. Klik op ‘Afbeeldingen zoeken’.
  5. Je ziet nu een kaartje van Nederland verschijnen. Als je direct onder dit plaatje klikt op ‘Volgende’, komen foto’s van je bed & breakfast voorbij.
  6. Kies een mooie foto uit, schrijf er een tekstje bij en klik op ‘Pinnen’.

De foto is nu toegevoegd aan je moodboard, inclusief een link naar je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl. Op deze manier kun je heel makkelijk foto’s op Bedandbreakfast.nl of op je eigen site ‘pinnen’. Je kunt ook foto’s rechtstreeks vanaf je computer op Pinterest zetten. Als je dit wilt doen, kies je bij stap 2 voor ‘Pin uploaden’.

Knip en plak URL in Pinterest

Stap 3: kopieer de URL van je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl.

Tip 1
Als je foto’s toevoegt op de manier zoals hierboven beschreven, dan geeft Pinterest een melding dat je een ‘Pinner’ kunt downloaden. Het is zeker de moeite waard om deze Pinner te installeren want je kunt dan heel snel foto’s op Pinterest zetten.

Tip 2
Laat Pinterest bovenin je browser een gele balk zien waarin staat dat Pinterest ook in het Nederlands beschikbaar is? Klik dan op deze gele balk en bevestig dat je de site in het Nederlands wilt uitproberen. Dit maakt het gebruiken van Pinterest net wat makkelijker.

We zijn benieuwd naar je creaties
Je kunt allerlei moodboards maken met foto’s van jouw bed en breakfast. Bijvoorbeeld met als thema: ontbijt, slapen, interieur, tuin, sanitair, beleving… Verzin het maar! Bedandbreakfast.nl is erg benieuwd naar je creaties dus vergeet niet om ons te ‘volgen’ op Pinterest.com/bedenbreakfast, dan volgen wij je terug. Veel plezier met pinnen!

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter