Algemeen

Nieuwe bed en breakfasts in Brabantse Kempen

B&B Hofmanheide

Goed nieuws voor fervente bezoekers van de Oost-Brabantse streek De Kempen. In het dorp Wintelre is eind 2014 een nieuwe bed and breakfast geopend, in het dorp Valkenswaard verrijst een luxe B&B en de gemeente Bergeijk schept ruimte voor toekomstige bed & breakfasts. In de nabije toekomst heb je dus nóg meer mogelijkheden om te overnachten in de Brabantse Kempen!

Nieuw bed & breakfast in Wintelre
In het schilderachtige Kempische dorp Wintelre hebben Mark en Astrid Kapteijns eind 2014 de deuren geopend van hun B&B De Blauwpieper. Wintelre is een fantastische uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten door bijvoorbeeld de Oirschotse heide en natuurreservaat Groot- en Kleinmeer.

Bed and breakfast in Valkenswaars

Natuurgebied ‘De Malpie’ in Valkenswaard, een geliefd wandelgebied dankzij de uitgestrekte heide.

Luxe B&B op komst in Valkenswaard
Ook het grotere Kempische dorp Valkenswaard krijgt er een nieuw bed en breakfast bij, meldt het Eindhovens Dagblad. Roel Walda en Henriëtte Smolders zijn momenteel nog druk in de weer met de verbouwing van hun karakteristieke pand. Ze maken vier tweepersoonskamers met privé-sanitair en in de achtertuin komt een zwembad. Dat klinkt alvast goed! Je zult alleen nog even moeten wachten voor je hier kunt verblijven: de B&B opent pas over circa twee jaar.

De Ploeg Bergijk

Rijksmonument ‘De Ploeg’ in Bergeijk.

Meer ruimte voor B&B’s in Bergeijk
Bed & breakfasts zijn een goede aanvulling voor het dorp, vindt de gemeente Bergeijk. Daarom versoepelt zij in 2015 de regels voor het vestigen van een bed & breakfast. B&B’s in Bergeijk, zoals Bed & Breakfast Hofmanheide (foto bovenaan) mogen voortaan meer kamers en een grotere oppervlakte hebben. Ook mogen eigenaren logies bijbouwen. Bergeijk heeft een belangrijk rijksmonument: de voormalige weverij ‘De Ploeg’ ontworpen door de Nederlandse architect Gerrit Rietveld.

Bezienswaardigheden in de Kempen
De streek Brabantse Kempen ligt onder Eindhoven en Tilburg en grenst aan België. Het is een lieflijke streek met veel bossen, heidegebieden en pittoreske dorpen met langgevelboerderijen. Bekende natuurgebieden zijn Kampina bij Oisterwijk, de Cartierheide bij Eersel en de Malpi in Valkenswaard. Bezienswaardigheden zijn onder meer ‘Rietveld-fabriek’ De Ploeg in Bergeijk, de Kapel van de Heilige Eik in Oirschot en de Achelse Kluis in Hamont-Achel. Populair bij jong en oud: Herberg ‘In den Bockenreyder’ in Esbeek, door MissetHoreca verkozen tot het beste café van Brabant 2015.

bockenreijder

Herberg ‘In den Bockenreyder’ ligt verscholen in de Esbeekse bossen en is een populaire pleisterplaats. Foto: VVV Hilvarenbeek.

Boek een B&B in de Brabantse Kempen
Een verblijf in een bed & breakfast in de Kempen is de ideale manier om deze authentieke streek te leren kennen. Overnacht bijvoorbeeld in een oude hoeve vlakbij de natuur of in een gezellige B&B middenin het dorp. Je gastfamilie vertelt je graag over bezienswaardigheden in de buurt, mooie wandel- en fietsroutes en de beste restaurants. Geniet van de stilte om je heen en begin de dag goed met een heerlijk Brabants ontbijt met streekproducten. Ervaar zelf de Kempische gastvrijheid, bekijk B&B’s in deze streek op Bedandbreakfast.nl.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter