Bed & Breakfast Nederland

Over ons

Bij Bedandbreakfast.nl doen we er alles aan om jouw B&B optimaal te promoten. Samen zorgen we voor een onweerstaanbare online presentatie van je bed en breakfast.

Bij een Bed & Breakfast draait alles om de menselijke maat. Zo is het ook bij Bedandbreakfast.nl. We staan erom bekend dat we uitstekend bereikbaar zijn en hechten veel belang aan persoonlijk contact. We zijn een jong en toegewijd team, gevestigd in het kantoor van Bed & Breakfast Europe B.V. in Eindhoven.

Laat je kwaliteit zien

Bij veel B&B’s op Bedandbreakfast.nl zijn 1 tot 5 roze kwaliteitstulpen te zien. Dit is het keurmerk van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Het toont aan dat jouw B&B onafhankelijk is gecontroleerd en dat gasten vol vertrouwen bij je kunnen boeken. Je laat dus echt zien dat je staat voor kwaliteit!

Zorg dat jouw Bed and Breakfast ook zichtbaar is op Bedandbreakfast.nl. Neem een standaard of uitgebreide vermelding en breng jouw B&B onder de aandacht van honderdduizenden unieke bezoekers per maand.

“Het is onze missie om de B&B’s wereldwijd nog populairder te maken: betere vindbaarheid, grootste aanbod, beste kwaliteit.”

Hanny Arens, oprichtster van Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu.

Registreer je B&B

18 Reacties

 • Ik wil met ingang van 1 mei 2016 lid worden van de bedandbreakfast.nl
  We zijn bezig met het inrichten van enkele kamers.

  Op dit moment wilde ik informatie over verzekeren opstal, WA inboedel via de collectieve verzekering van bedandbreakfast.

  Hoe kan ik daar meer over aan de weet komen en al afsluiten tijdens of gelijk met een nieuw te sluiten abbonement op bedandbreakfast.

  ik hoor graag van u

  Hans Visser

  • Dag Hans,

   Leuk dat jullie een B&B gaan starten! Het afsluiten van de collectieve verzekering van Bedandbreakfast.nl kun je doen zodra je lid bent van de site, via de abonneevoordelen in de eigenarenservice. Hier tref je ook alle verdere informatie over onze verzekeringspartner. Mocht je nog vragen of hulp nodig hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen via https://www.bedandbreakfast.nl/contact

 • Goedemiddag,

  Ik ben bezig met een bussinesplan over het opzetten van BnB. Graag zou ik een pand willen huren van een kennis om dit vervolgens te gebruiken als bnb. Mag dit? mag je een bnb beginnen terwijl je hier zelf niet woont?

  Vraag 2, als je eigenaar bent van het pand maar niet in het pand woont. mag je dan een bnb beginnen?

  Ik hoor graag van u,

  Met vriendelijke groet,

  Joyce Wezels

  • Hoi Joyce,

   Als eerste is het belangrijk om te vermelden dat iedere gemeente andere regels hanteert rondom bed & breakfast. Daarnaast zijn er in Nederland diverse eigenaren die een B&B runnen, terwijl zij zelf niet woonachtig zijn in hetzelfde pand, maar ook hier wordt er gekeken naar gemeentelijke wet en regelgeving. Wij raden je aan om deze vragen eerst bij de gemeente neer te leggen.

 • Hai,

  Wij zijn al een aantal jaren naar volle tevredenheid aangesloten bij B&B.nl.Wat ik nog wel een puntje vind is dat het ( via de app) het reserveringsysteem nog steeds niet in mobiele versie tevoorschijn komt en het antwoorden via mobiel nog steeds een een onduidelijke heen en weer scrollactie is. Hebben jullie hier geen oplossing voor? En zo nee waarom niet?

  Met vriendelijke groet,

  Linda Visser

  • Beste Linda,

   Bedankt voor je reactie. Achter de schermen werken wij aan diverse verbeteringen voor zowel eigenaren als bezoekers. We begrijpen dat de eigenarenservice op mobiel niet optimaal werkt, daarom heeft ook een mobiele versie van de eigenarenservice onze aandacht. Helaas is dit een omvangrijk project dat gefaseerd zal worden aangepakt. Een exacte lanceringsdatum is er nog niet, maar zodra er meer bekend is wordt dit gecommuniceerd via dit kanaal en de nieuwsbrief voor B&B-eigenaren.

   • Hoe staat nu met die app voor eigenaren? Het is nog steeds zeer onhandig om vanuit je telefoon te communiceren. Waarom is dat nog steeds niet opgelost ?

    • Beste Pieter,

     Momenteel test een selecte groep van B&B-eigenaren de vernieuwde versie van de eigenarenservice op onze zustersite Bedandbreakfast.eu. De testfase wordt deze zomer afgerond. Zodra alle feedback en verbeterpunten zijn doorgevoerd, wordt het nieuwe responsive systeem geleidelijk aan uitgerold onder alle B&B-eigenaren op Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu. Dit zal op korte termijn gebeuren.

 • Ik heb een vraag over licenties videma/buma en sena ik heb geen gezamenlijke ontbijtruimte en geen muziek of tv op de kamers. Ik bied wel WiFi aan ben ik dan verplicht om licenties te betalen.
  En stel ik heb een gezamelijke ontbijtruimte maar draai geen muziek moet ik dan wel licentis betalen.

  • In principe valt het aanbieden van WiFi momenteel in een grijs gebied. De keuze om wel of niet een licentie af te nemen dien je als B&B-eigenaar zelf te maken, daarin kunnen wij je helaas niet adviseren. Zie ook: http://bit.ly/2wW2dST

 • Ik wil starten met een B&B in ons tuinhuisje achter in de tuin voor 2 pers prijs indicatie 50 euro per nacht en open van april tot nov moet ik dit aangeven bij gemeente en word ik als ondernemer gezien

  • Beste Hennie,

   Als startende B&B-eigenaar is het altijd raadzaam om eerst contact op te nemen met de gemeente. De wet- en regelgeving rondom B&B’s is in iedere gemeente verschillend, vraag dus in ieder geval na wat voor jou van toepassing is. Succes!

 • Wij zijn al enige tijd aangesloten bij bedandbreakfast.eu. Wat ideaal zou zijn is als jullie ook ruimte bieden om een B&B te koop te zetten.

 • Videma.

  Een 2e brief ontvangen van Videma dat ze geld willen ontvangen voor tv-gebruik. Voor het uitzenden van commerciele en publieke zenders schijnt dat er geld moet worden afgedragen aan Videma per kamer waar een tv staat waar deze zenders kunnen doorkomen/
  Iemand hier bekend mee? Wel/niet doen?

  Ergens last ik dat Bed & Breakfast Nederland hierover bezig is en dat ze een klacht indienen bij de Geschillencommissie Auteursrecht. Die gaat naar verwachting begin volgend jaar van start.
  Is hier al iets over bekend?

 • Beste, sinds ongeveer 5 jaar run ik een bed/breakfast op Texel. De lokale regelgeving was dat ik maximaal 3 kamers met 6 bedden mag hebben. Nu zijn ze bij de gemeente bezig om een nieuw bestemmingsplan te maken waarin de bnbs worden teruggebracht naar maximaal 2 kamers met 4 bedden. Niet alleen voor de nieuwe bnbs maar dus ook voor de bestaande. Momenteel licht het plan nog ter inzage en kunnen we zienswijzes en daarna nog bezwaar indienen. Maar helaas bereiden we ons mentaal ook alvast voor op de rechtzaak die daarop gaat volgen, onze gemeente laat het daar graag vaak op aankomen, en dus zijn we op zoek naar jurisprudentie.

  Zijn er verhalen bekend in andere gemeente waar dit verhaal mischien ook speelt of gespeeld heeft? Mocht dat zo zijn dan komen we graag in contact met iemand die ons mischien wat kan vertellen over hoe dat daar gaat/is gegaan.

Laat een reactie achter