B&B starten

Het runnen van een B&B gaat niet altijd over rozen

runnen van een bed en breakfast

Het kopen, opknappen en omtoveren van een pand tot een goedlopende B&B lijkt soms makkelijker gezegd dan gedaan. Gijs Ligtenberg en Penny Hope, eigenaren van de Opkamer in Almelo, delen hun ervaringen met Tubantia over het runnen van een B&B.

Bed & Breakfast de Opkamer

In het centrum van Almelo is het monumentale herenhuis van Gijs en Penny omgetoverd tot een prachtig gastenverblijf. B&B de Opkamer beschikt over vier ruime kamers waarvan één kamer geschikt is voor een langer verblijf. Een uniek aspect aan deze gastaccommodatie is dat de kamer aan de voorzijde nog volledig origineel is. “Zoals het 114 jaar geleden was”, meldt Gijs aan Tubantia.

runnen van een bed en breakfast

Bed & Breakfast de Opkamer is gevestigd in een momumentaal pand in Almelo.

Werk aan de winkel

Gijs ziet regelmatig mensen met een B&B-droom, maar de meeste personen komen hier snel op terug. Het is vaak meer werk dan verwacht. Penny kan dit beamen, want naast de dagelijkse B&B-werkzaamheden is het onderhoud van hun 114 jaar oude herenhuis een hele klus: “Het pand is prachtig, maar het vergt ontzettend veel onderhoud.”

tubantia

Gijs Ligtenberg en Penny Hope van B&B de Opkamer. Foto: © Christian van der Meij

Liefde voor hun B&B

Penny en Gijs vertellen verder aan Tubantia dat het runnen van een Bed and Breakfast elke dag doorgaat: 365 dagen per jaar. Volgens Gijs is het runnen van een B&B dan ook geen romantiek. Ondanks deze opvatting hebben Gijs en Penny met succes hun B&B-droom waargemaakt en runnen zij de Opkamer al drie jaar lang, daar is toch wel wat liefde voor nodig!

startersgids

Het Handboek Bed & Breakfast biedt een scala aan informatie over het starten van een B&B.

Het runnen van een B&B

Heb jij ook een B&B-droom die je wilt waarmaken? Bestel dan het Handboek Bed & Breakfast en bereid jezelf zo goed mogelijk voor. In de meest complete B&B-startersgids van Nederland lees je alles wat je moet weten over het starten en runnen van een Bed and Breakfast. We wensen je veel succes!

HANDBOEK BESTELLEN

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

1 reactie

  • Ik kan helaas zelf geen b@b kopen omdat ik eenvoudig weg het geld er niet voor heb. Toch bezoek ik vaak de leukste b@b’s en blijft het altijd kriebelen. Wat ik wel erg leuk zou vinden is om op een b@b te passen zodat de eigenaren ook eens op vakantie kunnen. Misschien is dat onder goede afspraken te realiseren als daar vraag naar is.

Laat een reactie achter