Algemeen

Stichting Mama Alice wint prestigieuze goede-doelen-wedstrijd

Mama Alice

Fréderique Kallen, oprichter van Mama Alice, te midden van straatkinderen in Peru.

Wij riepen B&B-eigenaren vorige maand op om op Stichting Mama Alice te stemmen, in het kader van een prestigieuze internationale goede-doelen-wedstrijd. Blijkbaar niet voor niets! Woensdag is bekendgemaakt dat Fréderique Kallen, de Nederlandse oprichter van Mama Alice, de Grahame Maher Award van Vodafone heeft gewonnen.

De finale vond plaats op 2 en 3 november in Qatar. Hier nam Fréderique het op tegen Nick Eastcott (UK) en Sue van Shreven (Nieuw Zeeland). Fréderique ontvangt een prijs van 100.000 pond. Dit bedrag gaat zij investeren in een prachtproject: het opzetten van een jongerenlijn in Peru.

Vragen en problemen
Fréderique heeft de jury overtuigd van de noodzaak van haar ‘Chat and Call’ project. Via een jongerenlijn kan Mama Alice jongeren via telefoon en e-mail helpen met vragen en problemen. Door deze efficiënte, anonieme en goedkope manier van communicatie kan de stichting circa honderdduizend kinderen helpen.

Bedandbreakfast.eu steunt Mama Alice
Stichting Mama Alice is sinds 2005 actief in Ayacucho in Peru. Fréderique Kallen en haar team van veertig mensen ondersteunen circa achthonderd straatjongeren in Peru. Mama Alice biedt onder meer dagopvang, onderwijs en medische zorg. Uit bewondering voor het project sponsort Bedandbreakfast.eu, zusterwebsite van Bedandbreakfast.nl, de stichting. Van ieder jaarabonnement op Bedandbreakfast.eu gaat één euro naar Mama Alice.

Doneer ook!
Jij kunt Mama Alice ook steunen! Bijvoorbeeld door bij iedere boeking in je bed & breakfast een bedrag te doneren aan de stichting. Voor € 10,- per maand gaat een kind in Peru al een heel jaar naar school. Een donatie van € 12,50 betekent een heel jaar medische hulp voor een kind. Je kunt je gift overmaken op rekeningnummer 9672412 van de ING Bank, ter behoeve van Stichting Mama Alice in Maastricht. Lees meer over doneren aan Mama Alice.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter