B&B starten

Tips voor een vliegende start van je eigen bed and breakfast

Hoe is het om een B&B te starten? Eerst heb je een droom, een wild plan misschien, en stap voor stap wordt die droom omgezet in realiteit. Misschien moet je eerst wel ingrijpend verbouwen of voer je een moeizame strijd met de gemeente om vergunningen. Een B&B starten is een heel avontuur.

Bed and Breakfast starten
Na alle voorbereidingen volgt de grote dag: je bed and breakfast opent de deuren. De eerste gasten arriveren, je verkent voorzichtig je nieuwe rol als gastheer- of vrouw. Alles moet je nog leren. Het eerste ontbijtje, de eerste keer afrekenen… Hoe gaat dat in zijn werk? En als je dan een tijdje bezig bent, hoe bevalt het dan? Was het wat je ervan verwacht had? Zou je dingen anders doen?

Verhalen van B&B starters
Bij Bedandbreakfast.nl zijn we benieuwd naar de verhalen achter de B&B’s. Op deze blog praten we met eigenaren die sinds enige tijd gestart zijn. We vragen ze honderduit over hun plannen, dromen en de uitdagingen waarmee ze te maken hebben. En natuurlijk ook over hun oplossingen en tips voor andere B&B-eigenaren.

Lees de startverhalen van:

Handboek Bed and Breakfast starten
Bij Bedandbreakfast.nl runnen we zelf geen bed & breakfast maar weten we wel wat erbij komt kijken. Dagelijks praten we met aspirant B&B-eigenaren en geven we ze advies. Ook schreven we het Handboek Bed & Breakfast, dé gids voor startende B&B-eigenaren in Nederland. Vol informatie over B&B-regelgeving, belastingen, inrichting en de promotie van je bed & breakfast.

Meer slimme tips
Bij het starten van een B&B hoef je er niet alleen voor te staan; word lid van onze levendige community van B&B-eigenaren op LinkedIn en vraag alles wat je wilt weten over het starten van een B&B. En ben je bijna klaar om de deuren van je bed and breakfast te openen? Meld jouw accommodatie dan van tevoren al aan op Bedandbreakfast.nl. Zo word je alvast vindbaar en kun je vanaf dag één gasten ontvangen. Dat is nog eens een vliegende start! Meer tips voor B&B-starters vind je hier.

Over de auteur

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl is onderdeel van Bedandbreakfast.eu: dé B&B-specialist wereldwijd met 4 miljoen B&B kamers en appartementen.

Laat een reactie achter