Algemeen

Vakantie bij een B&B in Nederland blijft populair

Bedandbreakfast.nl; Vakantie bij een B&B in Nederland blijft populair

2021 was een veelbewogen jaar, waarin veel reizigers opnieuw kozen voor een vakantie dichtbij huis. Wij geven je in dit artikel meer inzicht in de B&B’s op Bedandbreakfast.nl én de trends onder reizigers.

Verdeling B&B’s

Ruim 3.000 Nederlandse B&B’s staan vermeld op Bedandbreakfast.nl. De provincie Gelderland zorgt wederom voor het grootste aandeel B&B’s op de website (17%). In de meting van vorig jaar volgde respectievelijk Noord-Holland en Noord-Brabant in deze ranking. We zien echter dat dit jaar een verschuiving heeft plaatsgevonden. Noord-Brabant volgt Gelderland op met een percentage van 12%. Zuid-Holland maakt de top 3 compleet met 11%. In onderstaande grafiek is het totaaloverzicht van het aantal B&B’s per provincie te zien.

Populaire vakantiebestemmingen

Met het oog op bovenstaande grafiek is het geen verrassende uitkomst dat de meeste reserveringsaanvragen gedaan zijn bij B&B’s gelegen in Gelderland (20%). Als we de percentages van het aantal reserveringen vergelijken met de meting van vorig jaar, zien we dat het percentage reserveringen per provincie is meebewogen met de verschuiving in percentage B&B’s per provincie. Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland volgen samen met 11%. Uit deze nieuwe meting kunnen we concluderen dat de populariteit van Noord-Brabant iets is toegenomen.

Vakantie in Nederland

Een vakantie in eigen land blijft in 2022 populair. Dit blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Afgelopen jaar hebben wij deze populariteit ook terug kunnen zien in het verkeer op Bedandbreakfast.nl. Gemiddeld heeft onze website in 2021 9% meer bezoekers gehad dan het voorgaande jaar. Daarnaast geeft het NBTC aan dat bijna de helft van de Nederlanders (49%) van plan is om komend jaar een vakantie in eigen land te boeken. Een percentage wat volgens het NBTC hoger ligt dan 2020. Een vakantie in Nederland blijft dus onverminderd populair.

Vakantiebehoefte

Uit hetzelfde onderzoek van NBTC blijkt dat de behoefte om op vakantie te gaan, groot is. Tijdens de corona pandemie zijn hierin andere punten steeds belangrijker geworden. Denk hierbij aan aspecten als veiligheid en zekerheid. Op onze website zien we dit vooral terug in een gemiddelde toename in het gebruik van de filters: ‘eigen entree’ en ‘privé badkamer’.

Meld je B&B aan op Bedandbreakfast.nl

Run je ook een B&B, maar heb je nog geen vermelding op Bedandbreakfast.nl? Meld je dan snel aan en profiteer mee van de groeiende cijfers. Je accommodatie is dan direct vindbaar voor miljoenen B&B-liefhebbers uit Nederland én daarbuiten. Bovendien betaal je een vast bedrag per jaar, dus géén commissies. Ook kun je zelf je annulerings- en (vooruit)betalingsvoorwaarden bepalen.

B&B registreren op Bedandbreakfast.nl

Deel dit artikel:

Over de auteur

Eelke Berkvens

Eelke Berkvens

Manager Customer Service bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter