Marktcijfers

Vakantietrend 2014: kleinschalig overnachten en last minute boeken

Paasloo B&B

B&B’s bieden kwaliteit en een unieke beleving. Zoals B&B Paasloo, een fraai gerestaureerde boerderij met een terras en uitzicht op de grote tuin.

Vakantie als persoonlijke belevenis die past binnen onze lifestyle. Het is dé vakantietrend voor 2014. Binnen deze trend passen korte last-minute vakanties in kleinschalige verblijfsaccommodaties bij locals thuis, zoals bed & breakfasts.

Social travel in een bed en breakfast
Social travel
was dé opkomende trend van 2013 en is nog lang niet voorbij, volgens  het Nederlandse trendwatchingbureau Cherry Picker. “Via bemiddelingswebsites (zoals Bedandbreakfast.nl, red.) zoeken we naar een voordelige slaapplek waarbij persoonlijke tips van de gastheer of –vrouw de vakantie uniek en local maken. Ook stellen we zelf online via onze eigen social-medianetwerken of websites met lokale insider-tips een bijzonder vakantieprogramma samen.”

Sfeer in een B&B

Een bed & breakfast is door de eigenaar met zorg ingericht en dat merk je.

In 2014 stelt de reiziger wel hogere eisen aan de kwaliteit van de accommodatie, privacy en de authenticiteit van social travel bij mensen thuis. Bed & breakfasts komen tegemoet aan deze toegenomen kwaliteitseisen: veruit de meeste B&B’s bieden bijvoorbeeld privésanitair, een inrichting van zeer hoog niveau en een uitstekende service.

Weekendje weg naar een B&B
Vakanties, weekendjes weg en dagjes uit zijn volgens vakantietrendwatcher Tessa aan de Stegge van Cherry Picker onderdeel geworden van onze drukke levensstijl. Mensen kiezen eerder voor een serie korte vakanties dan één lange vakantie. Ook gaan we dichter bij huis op vakantie om reiskosten en reistijd te besparen. “Een vakantie moet een persoonlijke belevenis zijn die past binnen onze levensstijl en personal branding”. Een weekendje of midweek in een bed & breakfast is dan de ideale keuze. En elk adres is weer anders. Of je nu overnacht in een molen, kasteel, oude hoeve of tuinhuis, je komt altijd thuis met een uniek verhaal.

Last minute B&B boeken
Vakanties moeten 24 uur per dag, 7 dagen in de week last minute geboekt kunnen worden, signaleert Cherry Picker. Bij Bedandbreakfast.nl stimuleren we B&B-eigenaren dan ook om snel te reageren op nieuwe reserveringsaanvragen en om boekingen in de beschikbaarheidskalender te registreren. Bezoekers weten dan direct waar ze aan toe zijn: ook dát is service anno 2014!

Lees ook: snelle handleiding reserveringssysteem en beschikbaarheidskalender >>

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

2 Reacties

  • Een weekendje of midweek last minute boeken bij eenB & B is ideaal. Zelf maken we daar ook wel eens gebruik van en reserveren op het laatste moment, wanneer de weersvooruitzichten goed zijn.
    Als B & B eigenaar ben ik er niet zo voor, om 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar te zijn. Denk ook aan je eigen privacy. On-line kunnen gasten een aanvraag doen, maar dat wil bij ons niet zeggen, dat je meteen bericht terug krijgt ( wel zo snel mogelijk ) .

Laat een reactie achter