Algemeen

Veel thuisvakantievierders dit jaar: kans voor bed & breakfasts

Guesthouse Ensenada

Waarom naar het buitenland gaan als je ook heerlijk zomervakantie kunt vieren in zonnige Nederlandse bed & breakfasts zoals Guesthouse Ensenada in Schoondijke?

Circa 2,5 miljoen Nederlanders willen de zomervakantie in eigen land doorbrengen. Zo’n 400.000 Nederlanders hebben nog geen keuze gemaakt voor een binnen- of buitenlandse vakantie, blijkt onderzoek door NBTC-NIPO Research.. Er is dus nog genoeg kans op een mooie, drukke zomer voor de Nederlandse bed & breakfasts.

In totaal gaat zo’n tweederde van de Nederlandse bevolking op zomervakantie dit jaar, dat zijn circa 10,5 miljoen Nederlanders. Zo’n 7,7 miljoen Nederlanders gaan naar het buitenland, vooral naar Frankrijk, Spanje en Italië. Groei is er bij Tsjechië en Oostenrijk.

Een kwart van de vakantiegangers moet nog reserveren
Bijna 60 procent van alle zomerplannen voor een binnen- of buitenlandse is begin april al vastgelegd in een boeking. Een kwart van de vakantiegangers moet nog boeken en 15 procent gaat op de bonnefooi. Opvallend: circa 400.000 Nederlanders hebben nog geen keuze gemaakt voor een binnen- of buitenlandse vakantie.

Zomervakantie in bed en breakfast in Nederland
Hier liggen dus nog kansen voor de Nederlandse bed en breakfast-markt! Nu is het zaak om de twijfelende reizigers in spé te verleiden om deze zomervakantie te komen ontspannen in jouw B&B.

Lanceer bijvoorbeeld een aantrekkelijk meerdaags vakantie-arrangement inclusief tickets voor bezienswaardigheden in de omgeving. Zet je zonnigste foto’s op je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl en laat al je contacten via de social media weten hoe heerlijk het is om te zomeren in jouw B&B. Wij van het Bedandbreakfast.nl-team ondersteunen waar we maar kunnen met promoties en acties. Op naar een mooie, drukke zomer!

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter