Eigenarenservice

Voorkom Last Minutes met Reserveringsinstellingen

Bedandbreakfast.nl; Voorkom Last Minutes via Reserveringsinstellingen

Als je om 13:00 uur een reserveringsaanvraag krijgt van een gast die dezelfde dag om 16:00 uur wilt inchecken, dan komt dit lang niet altijd uit. Via de reserveringsinstellingen op Bedandbreakfast.nl kun je dit soort last minute aanvragen eenvoudig uitsluiten.

4-Stappenplan Reserveringsinstellingen

Het invoeren van de reserveringsinstellingen gaat makkelijk en snel. In slechts 4 stappen zorg je ervoor dat gasten niet langer ongewenst een last minute verblijf bij je B&B reserveren. Volg snel het stappenplan en bepaal zelf tot welk moment sitebezoekers jouw B&B kunnen reserveren op Bedandbreakfast.nl.

Stap 1
Login op de eigenarenservice en navigeer naar de pagina ‘Reserveringsinstellingen’ óf klik op onderstaande button.

Reserveringsinstellingen kiezen

Stap 2
Bepaal tot op welk moment je uiterlijk een reserveringsaanvraag wilt ontvangen. Je kunt hierbij kiezen uit vier momenten:

  • Op de dag van check-in: je kunt uiterlijk tot een specifiek tijdstip op de dag van check-in reserveringsaanvragen ontvangen
  • 1 Dag voor check-in: je kunt uiterlijk de dag voor check-in reserveringsaanvragen ontvangen
  • 2 Dagen voor check-in: je kunt uiterlijk twee dagen voor check-in reserveringsaanvragen ontvangen
  • Geen limiet: je kunt altijd reserveringsaanvragen ontvangen

Bedandbreakfast.eu; Reserveringsinstellingen om Last Minutes te voorkomen

Stap 3
Kies het tijdstip waarop je uiterlijk een reserveringsaanvraag wilt ontvangen. Dit tijdstip is gekoppeld aan het gekozen uiterlijke reserveringsmoment bij Stap 2.

Stap 4
Klik vervolgens op ‘Opslaan’. De last minute instellingen zijn nu succesvol ingesteld! Vanaf dit moment kunnen gasten niet langer een reserveringsaanvraag versturen buiten de ingestelde termijn.

Werking tijdens reserveringsproces

Stel: je hebt gekozen voor een uiterlijk reserveringsmoment tot 12:00 uur op de dag van check-in. Het is dan mogelijk dat een gast vlak vóór 12:00 uur een reservering probeert te maken via het reserveringsformulier. Wanneer het formulier ná 12:00 uur verzonden wordt, dan krijgt de gast een melding dat de kamer(s) niet meer beschikbaar is/zijn. Je ontvangt dus binnen de ingestelde tijd gegarandeerd geen last minute reserveringen via Bedandbreakfast.nl.

Vindbaarheid

Op basis van de reserveringsinstellingen wijzigt ook de vindbaarheid van je B&B in het zoekresultaat. Je accommodatie wordt in het zoekresultaat niet meer getoond als er gezocht wordt naar een B&B buiten de door jou gestelde reserveringstermijn. Ook is de betreffende periode niet meer aanklikbaar in de kalender op de presentatiepagina van je B&B.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit met de reserveringsinstellingen of heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we zijn je graag van dienst!

Ook interessant:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Evi Heijmans

Webcare Manager bij Bedandbreakfast.nl.

4 Reacties

Laat een reactie achter