B&B starten

Waarom ben jij een bed and breakfast begonnen?

B&B Hoeve de Haar

Pieter en Francine Berntsen zijn de gastheer en gastvrouw van B&B Hoeve de Haar in Delden.

Een nieuwe start maken, bezig blijven of een centje bijverdienen: er zijn allerlei redenen om een bed & breakfast te beginnen. Op LinkedIn vertellen eigenaren waarom zij hun B&B zijn gestart. Dat levert mooie verhalen op. Laat je inspireren!

Bed and breakfast in Oudega

B&B Rood & Blauw, een eigenzinnig ingerichte bed & breakfast in het Friese dorp Oudega.

Ruimte over in huis
Inge Sjollema van B&B Rood & Blauw werd in 2008 op slag verliefd op een te koop staand huis in het Friese dorp Oudega. Alleen: het huis had twee huiskamers, vijf slaapkamers en een gigazolder. Veel te groot voor Inge en haar man. Haar oplossing:

“Dan maken we er toch een B&B van. Na vier jaar verbouwen, man ondertussen met pensioen, hebben we nu én een mooi huis én gasten over de vloer die met ons genieten, heerlijk.”

bed en breakfast Hoeve Heihof

Bij B&B Hoeve Heihof in Bocholtz overnacht je in een typisch Limburgse monumentale carré-boerderij.

Rijksmonument financieren
Bij B&B Hoeve Heihof in Bocholtz overnacht je in een carré-boerderij in het Zuid-Limburgse Heuvelland. De hoeve is nog in volledige authentieke staat en is dan ook een rijksmonument. Het onderhoud kost echter wat. Eigenaar Wil Hubers:

“In de voormalige paarden-, varkens- en koeienstallen zijn appartementen gerealiseerd. Om de hoeve te kunnen exploiteren en behouden, hebben wij in 2012 besloten deze appartementen te gebruiken voor B&B.”

Bed & breakfast in Goirle

Origineel: Acacia B&B in Goirle biedt als arrangement een ‘opfrisboost’ van de Franse taal.

Dochter het huis uit
Het is de oer-motivatie voor het starten van een B&B: een kamer over in huis. Jolanda van der Meijden van Acacia B&B in Goirle:

“Onze oudste dochter was het huis uit en we vonden zonde om geen gebruik te maken van deze riante kamer. Zo begonnen we als gastgezin voor Vrienden op de Fiets. Dat vonden we ontzettend leuk en mede door de vele positieve reacties zijn we een stapje verder gegaan.”

Bed & breakfast Hoeve de Haar in Twente

B&B Hoeve de Haar ligt op een prachtig landgoed; misschien wel één van de mooiste plekjes van Twente.

Tijd voor wat anders
“Na veertig jaar een interieurzaak gehad te hebben, vonden we het tijd voor iets anders”, vertelt Francine Berntsen. Zij en haar man Pieter kochten een boerderij in Delden met een grote stal en bijgebouwen. In 2005 openden ze B&B Hoeve de Haar.

“Het blijft het mooiste vak, als je tenminste van mensen houdt en je handjes laat wapperen. De gezelligheid en warmte die je krijgt van je gasten, is de beloning van passievol je werk doen. Eén fout hebben we begaan; we hadden er tien jaar eerder aan moeten beginnen.”

Lees meer ‘starters-verhalen’ van B&B-eigenaren >>

Wat is jouw verhaal?
Overweeg je zelf om een B&B te starten of heb je al een bed and breakfast? Wil je ons vertellen waarom een bed en breakfast jouw roeping is? Schrijf het hieronder op of plaats een reactie in onze discussiegroep op LinkedIn. We zijn benieuwd naar je verhaal!

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

2 Reacties

  • Wij wonen in een grote monumentale boerderij. Het gedeelte dat vroeger de stal was was door de vorige eigenaar al om gebouwd als logeerkamer. Ik was op zoek naar een leuke bezigheid en kreeg het idee om die logeerkamer om te bouwen tot een gezellige B&B. Ik heb geen dag spijt gehad van die beslissing. Het geeft mij elke keer weer zoveel positieve energie als ik nieuwe gasten mag ontvangen! Mooie ontmoetingen, elke keer weer. Ieder mens met zijn eigen verhaal. Mensen blijven mij inspireren en wat is er nu leuker dan het de gasten naar hun zin te maken en te zien dat zij genieten van hun verblijf in onze mooie omgeving!

Laat een reactie achter