Eigenarenservice

Wat maakt jouw ontbijt bijzonder?

Het moment waar veel B&B-gasten naar uitkijken, is het ontbijt. Heerlijke broodjes, uitgebreide variatie aan beleg en vaak een zelfgemaakte lekkernij. Hoe serveer jij het ontbijt en hoe kun je nu de verwachting van jouw gast overtreffen? Laat je inspireren door B&B-collega’s!

De Waarde van een ontbijt

We weten het allemaal; het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Voor jou als B&B eigenaar geldt dit des te meer! Het ontbijt is hét moment om de verwachtingen van je gasten te overtreffen en je te onderscheiden van je collega B&B’s. Blijf je gasten verrassen door gebruik te maken van variërende producten. Een zelfgemaakte jam of een regionale lekkernij geeft een persoonlijke touch aan het geheel en geeft je de mogelijkheid meer over de omgeving te vertellen. Vertrekt de gast tevreden en voldaan van de ontbijttafel? Dan zullen ze waarschijnlijk ook een positieve review voor je achterlaten.

Type ontbijt

Met het serveren van een ontbijt krijg je de kans om je nog meer te onderscheiden van andere B&B’s. Gebruik streekproducten, zelfgebakken brood, groente en fruit uit eigen tuin of zoete lekkernijen om de gasten in de watten te leggen. Bij het ontbijt krijg je ongetwijfeld te maken met mogelijke dieetwensen. Aan jou de taak om hier rekening mee te houden. Kun jij jouw gasten voorzien van een gluten- of lactosevrij ontbijt of serveer jij het ontbijt biologisch? Maak dit dan kenbaar op de pagina ‘Faciliteiten en Voorwaarden’. Gasten zien dan op jouw presentatiepagina direct wat de mogelijkheden zijn.

Faciliteiten en Voorwaarden aanpassen

Wat geeft jouw ontbijt net dat beetje extra?

De vraag ‘Wat geeft jouw ontbijt net dat beetje extra?’ hebben we aan B&B-eigenaren voorgelegd via onze Instagram pagina. We hebben hier ontzettend veel leuke reacties op gekregen, waarvan we er graag een aantal met jullie delen. Tips en tricks van collega B&B-eigenaren kunnen voor nieuwe creatieve ideeën en inzichten zorgen, hieronder lees je een aantal reacties:

 • Een uitgebreid en gevarieerd ontbijt. Altijd iets ‘home made’ lekkers van de Theeschenkerij – Leuten en Teuten
 • Melk, ei, fruit en groente uit eigen tuin of van eigen dieren – B&B De Ganzenhoeve
 • De aankleding vinden gasten al een feestje – Hippe Hendrik
 • Onze pruimen en bramenjam van fruit uit eigen tuin. Gasten mogen het restant meenemen als lunchpakketje – B&B De Bloesemgaard
 • Huisgemaakte ingrediënten, vers geplukte bloemen, theekruiden en heerlijk warm brood – B&B de Pauw

Inclusief of Exclusief ontbijt

Om aan de wensen en behoeften van zowel sitebezoekers als B&B-eigenaren te voldoen, zijn op Bedandbreakfast.nl accommodaties met én zonder ontbijt vindbaar. Om de gast een helder beeld te geven van het aanbod, is het belangrijk om dit duidelijk aan te geven op de pagina ‘Kamers’ in de Eigenarenservice. Dit dient per kamer ingevuld te worden. Bied je het ontbijt optioneel aan? Noteer dit dan per kamer in de tekst bij de kamerinformatie, maar ook in de algemene omschrijving.

Stel hier jouw ontbijt informatie in

Filter ‘Inclusief ontbijt’ op Bedandbreakfast.nl

Hoewel het ontbijt niet altijd standaard wordt geserveerd in bijvoorbeeld vakantiehuisjes of appartementen, bieden de meeste B&B’s op Bedandbreakfast.nl een verblijf inclusief ontbijt aan. Van de ondervraagde B&B’s in onze social media poll geeft ruim 70% aan een ontbijt te serveren. Gasten kunnen deze B&B’s eenvoudig terugvinden wanneer zij het filter ‘Inclusief ontbijt’ gebruiken in hun zoekopdracht op Bedandbreakfast.nl. Zorg er dus voor dat je ontbijt informatie correct is ingesteld om misverstanden te voorkomen.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Eelke Berkvens

Eelke Berkvens

Manager Customer Service bij Bedandbreakfast.eu B.V.

3 Reacties

 • Hallo,

  Met interesse heb ik het artikel gelezen over het ontbijt.
  Wat ik erg jammer vind is dat het niet mogelijk is om bij bedandbreakfast aan te geven dat je een vegetarisch of veganistisch ontbijt aan biedt.
  Steeds meer mensen kiezen er in deze tijd voor om minder vlees te eten of om vegatarisch of veganistisch te eten. Ook komen er steeds meer veganistische/ vegetarische B&B’s bij.
  Ik hoop dat het binnenkort wel mogelijk wordt om deze keuze aan te geven.
  Hartelijke groet,
  Ineke Buijsman
  100% vegan B&B De Groene Mus

  • Beste Ineke,

   Bedankt voor je reactie op ons blogartikel. We maken graag een notitie van je feedback en zullen dit meenemen ter verbetering van onze website.

 • Bedankt voor de tips.
  Ontbijt is inderdaad zeer belangrijk. Bij het plaatsen van een review kunnen gasten een cijfer geven voor de locatie, comfort, service etc.
  MAAR WAAROM NIET VOOR HET ONTBIJT? Het is tenslotte Bed & Breakfast 😉

Laat een reactie achter