Eigenarenservice

Een up-to-date kalender: Stel ook je restricties in!

Voorkom teleurstellingen bij gasten en zorg voor een up-to-date kalender. Aanvullende voorwaarden zoals een minimum verblijf, of een standaard geblokkeerde aankomstdag kun je eenvoudig in de kalender verwerken. Wij leggen je graag uit hoe!

Minimum verblijf

Sommige B&B’s hanteren een minimum verblijf van meerdere nachten. Deze restricties kun je eenvoudig zelf invoeren via de Eigenarenservice. Ga naar ‘Mijn Vermelding’ en klik op ‘Restricties’. Met onderstaande stappen helpen we je graag op weg.

  • Na het openen van de Restricties, ga je naar de optie waar je het minimum verblijf kunt invoeren.
  • Kies het minimum aantal nachten dat een gast in jouw B&B moet verblijven.
  • Om de restrictie op te kunnen slaan, moet je altijd de begin- en einddatum invullen. Geldt de restrictie voor een bepaalde periode, zoals de zomervakantie? Vul dan de exacte data in. Wil je de restrictie er blijvend in laten staan, dan kun je zelf een periode van een aantal jaar selecteren. Je moet namelijk altijd een einddatum invullen.
  • Let op: De restrictie voeg je toe voor iedere kamer. Door deze restrictie in te stellen bespaar je tijd, omdat je nu alleen nog reserveringsaanvragen in behandeling hoeft te nemen die je aan kan nemen. Voor gasten voorkomt dit teleurstellingen. Zij zien nu duidelijk wanneer ze in jouw B&B terecht kunnen.

Aankomst- en vertrekdagen blokkeren

Wil je dat gasten op bepaalde dagen niet kunnen in- of uitchecken? Stel dit dan op de juiste manier in, via de restricties. Net als bij het invullen van het minimum verblijf, ga je naar ‘Mijn Vermelding – Restricties’. Volg onderstaande stappen om de gewenste aankomst- en vertrekdagen te blokkeren:

  • Om een aankomstdag te blokkeren kies je voor ‘Aankomst op … is niet mogelijk in de periode …’.
  • Je vult de weekdag in waarop een gast niet kan aankomen en geeft hierbij de gewenste periode aan, waarin de restrictie geldig is. De restrictie kan niet worden opgeslagen zonder geselecteerde periode.
  • Wil je meerdere aankomstdagen per week blokkeren? Vul de restrictie dan voor iedere dag apart in.
  • Dezelfde stappen zijn ook te doorlopen om een vertrekdag te blokkeren. Kies voor ‘Vertrek op … niet mogelijk in de periode …’ en volg de bovenstaande stappen.
  • Let op: Met het blokkeren van de aankomst- en vertrekdag kan een gast nog wel verblijven in je B&B. Op zo’n dag kunnen ze alleen niet in- en uitchecken. Houd hier rekening mee. Daarnaast vul je ook deze restrictie voor iedere kamer apart in.

Tip

In sommige periodes wil je gasten wellicht liever voor een weekend, midweek of week ontvangen. Door creatief om te gaan met restricties, is dit ook in te stellen op Bedandbreakfast.nl. We geven je graag een voorbeeld hoe je de restricties voor een weekend kunt instellen.

Weekend
Bij een weekend komen gasten aan op vrijdag en vertrekken zij weer op zondag of maandag. Door zaterdag als aankomst- en vertrekdag te blokkeren, ben je er zeker van dat gasten een volledig weekend boeken. Is dit een restrictie die je bijvoorbeeld alleen in de zomervakantie hanteert? Verbind er dan de juiste periode aan. Na het opslaan van de restrictie, is dit direct verwerkt in je kalender.

Vragen?

Kunnen we je helpen bij het instellen van de restricties? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken graag met je mee!

Deel dit artikel:

Over de auteur

Eelke Berkvens

Eelke Berkvens

Manager Customer Service bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter