B&B Aanraders

Interview met Gina van B&B De Stolpjes – filmlocatie Bed & Breakfast

Bedandbreakfast.nl; Interview met Gina van B&B De Stolpjes – filmlocatie Bed & Breakfast

Sinds 2 mei 2024 draait de film Bed & Breakfast in de bioscoop. De opnamen van deze romantische comedy hebben grotendeels plaatsgevonden bij B&B De Stolpjes. Wij spraken met eigenaresse Gina Wemmenhove over de veelbewogen draaidagen bij haar B&B.

Hoe is de filmproducent bij jullie B&B uitgekomen?

Vorig jaar werden wij benaderd door de producent. Ze hadden onze accommodatie online gevonden en vroegen of wij open stonden voor het gebruik van de accommodatie in de speelfilm. Ik wist niet goed wat ik me erbij moest voorstellen. De producent kwam met een aantal medewerkers kijken, waaronder de cameraman en de regisseur. Zij waren direct verliefd en gaven aan dat het leek alsof het script op de locatie was geschreven. Ook de boerderij waar wij wonen, voldeed aan de eisen van de producent. Je ziet dat de productie direct een goed beeld heeft van hoe ze locatie willen gebruiken.

Hoe hebben jullie de draaidagen ervaren?

Ze hebben in totaal twee weken bij ons gefilmd. Die weken hebben wij een andere locatie gezocht om tijdelijk te wonen. Wij hebben een grote hond die heel onrustig zou worden van al die mensen op ons erf. Daarnaast werd elke vierkante centimeter in ons huis gebruikt. Het was dus ook onmogelijk om thuis te blijven. Zo is de slaapkamer in het huis ook daadwerkelijk als slaapkamer gebruikt in de film. Onze badkamer werd omgebouwd tot make-up ruimte, maar ook kostuums en technische apparatuur werden in ons huis opgeslagen. Het was een hele mooie ervaring, maar soms ook wel even schrikken van alle hectiek.

Foto © Dutch FilmWorks

Hoe hebben jullie je voorbereid op deze periode?

Onze grootste zorg waren de gasten. Deze twee weken hadden we een van de huisjes al verhuurd. Het belangrijkste was dat zij geen hinder zouden ondervinden van de opnames. Gelukkig ligt het huisje wat verder in de boomgaard, dus daar zijn ze ook niet geweest voor opnames. We hebben ze van tevoren geïnformeerd en ook deels gecompenseerd. We zijn wel iedere dag even aanwezig geweest voor de gasten.

Wat zijn jullie verwachtingen na het uitkomen van de film?

We zijn nog niet zo lang geleden begonnen met de B&B. In 2022 zijn we gestart met de verhuur van huisje ‘t Veldzicht en dat liep eigenlijk al vrij snel heel goed. We waren een beetje onzeker over hoe het zou lopen, maar dat bleek onnodig. We merken dat er inmiddels meer vraag is en dat we daar niet altijd aan kunnen voldoen. Het huisje dat gebruikt is in de film, hebben we daarom geheel opgeknapt en is inmiddels ook in de verhuur. Daar hebben we al verschillende reserveringen voor staan, maar we verwachten dat het na het uitkomen van de film alleen nog maar meer wordt.

Foto © Dutch FilmWorks

Kijken jullie uit naar de film en première?

Zeker! We zijn heel benieuwd hoe alles in beeld gebracht is. Ze hebben niet alleen gebruik gemaakt van ons huis, maar ook van verschillende locaties in het dorp. Er is bijvoorbeeld ook bij onze buren gefilmd. Voordat we toestemming gaven voor het gebruik van onze accommodatie, hebben we eerst met hen overlegd. Maar zij waren ook razend enthousiast. We zullen dus samen met een aantal buren aanwezig zijn op de première om de film te bekijken!

Slapen bij B&B De Stolpjes?

De film Bed & Breakfast speelt zich af op het Groningse platteland, maar in werkelijkheid is B&B De Stolpjes gelegen op een idyllische plek in Noord-Holland. De B&B beschikt over twee vrijstaande ‘stolpjes’ die van alle gemakken zijn voorzien, waaronder een eigen keuken, woonkamer en terras. Ideaal dus voor een langer verblijf. Bovendien zijn huisdieren welkom na overleg. De B&B ligt dichtbij zee, strand, bos en duinen, evenals de leuke steden Alkmaar en Schagen. Reserveer snel je verblijf bij De Stolpjes via Bedandbreakfast.nl. Je hebt direct contact met Gina en je betaalt geen reserveringskosten!

B&B De Stolpjes

Over de film Bed & Breakfast

In de film Bed & Breakfast volgen we het leven van workaholic Sarah. Als ze tot haar eigen schrik ontslag neemt, heeft ze geen idee meer wat ze met haar leven moet. Ze laat zich overhalen om op de landelijk gelegen B&B van haar tante te passen. Dat vergt de nodige aanpassingen aan haar bruisende stadsleven. Wanneer Sarah niet één, maar zelfs twee potentiële lovers ontmoet, stroomt niet alleen de B&B, maar ook haar hart vol liefde. Gedwongen te kiezen tussen twee totaal verschillende mannen, ontdekt Sarah langzaam maar zeker welke keuzes ze nog meer moet maken.

Bed & Breakfast is vanaf 2 mei te zien in de bioscoop.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Eelke Berkvens

Maakt graag nieuwe herinneringen op een van haar reizen. Ze is altijd op zoek naar mooie en bijzondere accommodaties waar je je thuis kunt voelen tijdens je vakantie.

Laat een reactie achter