Geclassificeerde B&B

Nominaties Beste Bed and Breakfast van Nederland 2023

Bedandbreakfast.nl; Nominaties Beste Bed and Breakfast van Nederland 2023

De nominaties voor de verkiezing van ‘Beste Bed and Breakfast van Nederland 2023’ zijn bekend! Vier van de twaalf gegadigden mogen hun nominatie verzilveren op 10 mei. Ontdek snel alle kanshebbers uit de verschillende categorieën!

Nominaties categorie 5 Tulpen

De hoofdprijs bij de verkiezing van Beste Bed and Breakfast van Nederland 2023 gaat naar een B&B uit de categorie 5 tulpen. De betreffende B&B’s zijn van alle luxe gemakken voorzien, en ook nog eens gelegen op de mooiste locaties van Nederland. Zo vertoef je bij De Bijenberg op een prachtig landgoed in het Reestdal. B&B bij Lowieke is gelegen in het bloemrijke Klein-Zundert, dat ook terug is te zien in het kleurrijke interieur. En Peis en Vree ligt verscholen tussen de Friese landerijen, waar je vanuit de hot tub uren naar kunt turen.

Nominaties categorie 4 Tulpen

De eerste nominatie in de categorie 4 tulpen gaat naar Slapen op de Waal. Bij deze bijzondere accommodatie overnacht je letterlijk op het water. Het gastenverblijf beschikt onder meer over een eigen entree en keuken. Eveneens genomineerd is DreamZzz in Kaatsheuvel. Deze luxe B&B biedt twee gastenkamers en een gezamenlijke ontbijtkamer. De laatste nominatie is voor B&B De Kreekkade in de Hoeksche Waard. Kies jij voor het ruime appartement of de moderne studio? Beide verblijven bieden een voortreffelijk onderkomen.

Nominaties categorie 3 Tulpen

De genomineerde B&B’s uit de categorie 3 tulpen bieden stuk voor stuk een heerlijk verblijf. Zo logeer je bij Bed & Breakfast Kastanjehof in een stijlvol ingerichte boerderij met rieten kap. Het ontbijt behoort tot de hoogtepunten van deze accommodatie. Dat geldt ook voor By Ann in de Alblasserwaard. Er zijn vier prachtige kamers en een ontbijtruimte, daarnaast kun je ook ontspannen in de wellnessruimte. Weekendje Twente? Kies dan voor De Beekhoek! Je bent bij deze sfeervolle B&B de enige gast en beschikt daardoor over een privétuin.

Nominaties categorie 2 Tulpen

Over unieke B&B’s gesproken; de genomineerden in de categorie 2 tulpen mogen er zeker zijn. Ontdek de serene gastenkamers van Het Hooge Huis, tijdens een fijne vakantie in Zeeland. Liever naar Brabant? Wie weet is B&B Koekwhouse iets voor jou. In dit landhuis staan gastvrijheid en gezelligheid voorop. Compleet met tapas, bier en alpaca’s. De lijst met nominaties voor Beste Bed and Breakfast van Nederland 2023 wordt afgesloten door B&B de Roem van Altena, waar gasten overnachten in idyllische Scandinavische pods.

Beste Bed and Breakfast van Nederland 2023

De accommodaties zijn genomineerd op basis van de scores die zij dit jaar behaalden bij de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit is het officiële classificatiesysteem voor B&B’s in Nederland. Naast objectief meetbare kwaliteitsnormen, tellen ook de subjectieve gastenreviews op Bedandbreakfast.nl mee. Zo ontstaat een totaalbeeld van de kwaliteit en gastvrijheid die de B&B’s bieden. De winnaars worden op 10 mei uitgeroepen door Stichting Bed & Breakfast Nederland en Bedandbreakfast.nl.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

2 Reacties

  • Beste genomineerden, van harte gefeliciteerd met jullie nominatie. Het klinkt wellicht als een cliché maar ook een genomineerde is een winnaar!

    Heel veel succes, geniet ervan en op naar de winnende winnaar.

Laat een reactie achter