Geclassificeerde B&B

Nominaties Beste Bed and Breakfast van Nederland 2024

Bedandbreakfast.nl; Nominaties Beste Bed and Breakfast van Nederland 2024

Welke B&B wordt verkozen tot ‘Beste Bed and Breakfast van Nederland 2024’? In totaal maken twaalf accommodaties uit vier verschillende categorieën kans op deze prestigieuze prijs, bekijk ze snel! De winnaar wordt op 5 juni bekendgemaakt.

Nominaties categorie 5 Tulpen

De hoofdprijs bij de verkiezing van Beste Bed and Breakfast van Nederland 2024 wordt toegekend aan een van de genomineerden uit de categorie 5 tulpen. De drie kanshebbers zijn aan elkaar gewaagd, want ze bieden allemaal een bijzonder én super-de-luxe onderkomen. Geniet van een luxueus verblijf aan het water bij Hoeve BuytenHout, dichtbij Delft. Ga voor een luxe wellness beleving op de Veluwe bij Casa No.8. Of kom tot rust in de stijlvolle gastenverblijven van B&B De Engelhoeve, gelegen op het Drentse platteland.

Hoeve BuytenHout – Delfgauw | ZH
Casa No.8 – Nunspeet | GD
B&B De Engelhoeve – DR

Nominaties categorie 4 Tulpen

In de categorie 4 Tulpen gaat de eerste nominatie naar Hof van Hool. Dankzij de aanwezige whirlpool en sauna, is deze luxe B&B de ideale plek voor liefhebbers van wellness. B&B Otterlo is eveneens genomineerd; deze accommodatie ligt op steenworp afstand van het Kröller-Müller Museum en beschikt over twee sfeervolle gastenverblijven. De laatste nominatie gaat naar B&B De Kreekkade in de Hoeksche Waard. Hier kun je kiezen uit drie ruime gastenverblijven die van alle gemakken zijn voorzien.

Hof van Hool – Nuenen | NB
B&B Otterlo – Otterlo | GD
B&B De Kreekkade – Heinenoord | ZH

Nominaties categorie 3 Tulpen

De genomineerden in de categorie 3 Tulpen bieden voor ieder wat wils! Zo zijn gasten van B&B bij het rechte eind onder meer enthousiast over de mooie ligging bij de Loonse en Drunense Duinen. Bezoekers van Erve Groot Wegereef zijn zeer te spreken over de Twentse gastvrijheid die zij ervaren op de boerderij. De logés van Het Land van Kempers benoemen in de reviews met name de unieke beleving en de alpaca’s. Kortom: in deze klasse wordt de diversiteit van B&B’s nog eens benadrukt én gevierd!

B&B Bij het rechte eind – Drunen | NB
Erve Groot Wegereef – Hengevelde | OV
Het Land van Kempers – Geesteren | GD

Nominaties categorie 2 Tulpen

Het Hooge Huis is de eerste kanshebber voor de titel Beste Bed and Breakfast van Nederland 2024. Deze Zeeuwse B&B biedt zeven mooie gastenkamers en is ook geschikt als groepsaccommodatie. Koekwhouse Bed & Breakfast komt ook in aanmerking voor de winst. Er zijn vier themakamers waar je kunt uitrusten na een wandeling met alpaca’s of een bierproeverij. De laatste nominatie is voor ‘t Klooster in de Achterhoek. Je logeert hier in een voormalige koeienstal, die is omgetoverd tot een knusse B&B met twee kamers.

Het Hooge Huis – Ouwerkerk | ZL
Koekwhouse Bed & Breakfast – Nispen | NB
t Klooster – Zelhem | GD

Beste Bed and Breakfast van Nederland 2024

De B&B’s zijn genomineerd op basis van de scores die zij dit jaar behaalden bij de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit is het officiële classificatiesysteem voor B&B’s in Nederland. Naast objectief meetbare kwaliteitsnormen, tellen ook de subjectieve gastenreviews op Bedandbreakfast.nl mee. Zo ontstaat een totaalbeeld van de kwaliteit en gastvrijheid die de B&B’s bieden. De winnaars worden op 5 juni uitgeroepen door Stichting Bed & Breakfast Nederland en Bedandbreakfast.nl.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

2 Reacties

  • Wat leuk om de B&B in Otterlo van fam, Rap als genomineerd te zien, we zij 2 x geweest in het Achterhuis, een heerlijke B&B, gaan volgend jaar weer, vriendelijke en gastvrije plek, echt een aanrader.

  • Wij zijn net terug van de Engelhoeve in Roderwolde. Wat een geweldig verblijf. Mooie ligging, prachtige accomodatie en goede verzorging. Dikke pluim en zeker 1e plaats waardig

Laat een reactie achter