Inspirerende Bestemmingen

Populaire Landstreken voor een Wandelvakantie

Bedandbreakfast.nl; Populaire Landstreken voor een Wandelvakantie

Ben je van plan om een wandelvakantie te maken in Nederland? Ontdek dan snel de mooiste landstreken waar je de leukste routes kunt lopen. Kies onderweg voor het comfort van verschillende B&B’s, zodat je jezelf weer helemaal kunt opladen!

Betoverende Betuwe

De Betuwe staat bij menig wandelaar op het verlanglijstje voor een wandelvakantie. Vooral de lente is extra geliefd vanwege de bloeiende boomgaarden. Toch is deze streek ook de rest van het jaar bijzonder fraai om te bezoeken. Wandel dwars door de natuur en kom tot rust op een terrasje in authentieke stadjes als Culemborg en Buren. Neem ook zeker een kijkje bij Fort Vuren, GeoFort en Fort bij Asperen: alle drie onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Wandelen door Salland

Van de Holterberg en de IJssel, tot de historische Hanzestad Deventer… Laat je betoveren door het prachtige Salland, waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Er zijn verschillende routes, maar het Sallandpad leent zich het beste voor een wandelvakantie. Deze lange afstandswandeling heeft een lengte van zo’n 133 kilometer en voert je onder meer langs het Marinus Stevens Monument, de Palthetoren en door het Boetelerveld. Reserveer alvast een paar B&B’s voor onderweg.

Vier de lente in de Bollenstreek

Ben je van plan om dit voorjaar op wandelvakantie te gaan? Dan is de Bollenstreek een leuke optie. Dankzij het uitgebreide wandelnetwerk Bollenstreek wandel je eenvoudig van het ene naar het andere dorp. Geniet van het afwisselende landschap van strand, duinen, polders en bollenvelden. Uiteraard passeren de Kagerplassen en de Keukenhof ook de revue. Op sommige plekken mag je letterlijk buiten de gebaande paden treden; bijvoorbeeld tussen de koeien in het weiland.

Wandelvakantie Twente

Het coulisselandschap van Twente leent zich perfect voor een heerlijke wandelvakantie. De welbekende doorkijkjes in het landschap zorgen ervoor dat je steeds een stapje verder wilt zetten, om vervolgens te kijken wat er om de hoek ligt. Loop bijvoorbeeld de Smokkelroute langs de grens en beeld je in hoe de smokkelende Tukkers vroeger te werk gingen. Of verwonder je over de vele glooiende akkers tijdens de Essenroute. Na een lange dag is het fijn toeven bij een B&B!

Actieve vakantie in Heuvelland

Als actieve wandelaar kun je natuurlijk niet om het Heuvelland heen. Trek je beste wandelschoenen aan, zodat je de glooiende heuvels en dalen met verve kunt trotseren. Tijdens een wandelvakantie in deze streek, waan je jezelf bijna in een prentenboek. Ontdek karakteristieke vakwerkboerderijen en rust even uit bij één van de meanderende riviertjes. Ben je ook fan van historische bezienswaardigheden? Sla dan zeker niet de kastelen in het Geuldal over.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Avatar

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter