Algemeen

Reis langs de mooiste B&B’s in Nieuw-Zeeland

Hoewel er in Nederland volop B&B’s zijn, associëren we een Bed and Breakfast in het buitenland vaak met de traditionele Britse accommodatie. Je zou bijna vergeten dat je in plaats van een hotel of camping, ook een hippe B&B kunt boeken voor een rondreis in Nieuw-Zeeland.

B&B op verre reis

Wist je dat je voor een overnachting tijdens je verre reis, ook in landen buiten Europa terecht kan bij een B&B? In India vind je bijvoorbeeld volop keuze aan homestay’s. In het land vind je dan ook een ruim aanbod aan informele familieverblijven. In Amerika wordt een accommodatie vergelijkbaar met de B&B ook wel country inn genoemd. Vergeet voor een reis naar een van deze populaire bestemmingen niet om op tijd je visum of reistoestemming aan te vragen.

B&B boeken en visum aanvragen

Tussen landen en culturen zijn er grote verschillen wat betreft de beschikbaarheid van B&B’s. Zo ook tussen Australië en Nieuw-Zeeland. Australië lijkt, in vergelijking tot Nieuw-Zeeland, in veel mindere mate een ‘B&B-cultuur’ te hebben. Voor reizen naar Nieuw-Zeeland heb je het visum vaak snel online geregeld. Het voordeel van zo’n aanvraag is dat je dit goedkoop, snel en gemakkelijk kunt doen. Zo hoef je tijdens het invullen van het aanvraagformulier nog niet te weten waar je uiteindelijk bij aankomst gaat verblijven. Je hebt dus genoeg tijd om dit op een later moment verder uit te zoeken.

Online je visum voor Nieuw-Zeeland aanvragen

Kies je accommodatie

Natuurlijk zijn er verschillende soorten B&B’s in Nieuw-Zeeland en is er in de loop der tijd wel wat veranderd. Een ‘traditionele’ B&B voelt comfortabel en huiselijk aan. Daarmee is het meer dan alleen een particuliere overnachtingsplek in een geruststellende omgeving, die het in de Europese middeleeuwen ook al was. Overnachten in een B&B blijft anders dan een hotel boeken of een huisje huren. Toch is met de komst van het internet het onderscheid tussen een B&B en andere accommodaties op sommige boekingssites wel wat komen te vervagen.

B&B’s in Nieuw-Zeeland

Wil je tijdens je reis in Nieuw-Zeeland verblijven in B&B’s? Dan kom je ook onder ‘motel’ vaak goede B&B’s tegen. Soms lijkt de ‘Motel B&B’ in eerste instantie op het beeld dat je misschien hebt van een blokvormig Amerikaans motel uit een film of serie, maar er zitten ook veel kleinschalige pareltjes tussen. Bijvoorbeeld in Victoriaanse stijl of met een prachtig uitzicht vanuit de kamer. Daarnaast kun je voor de ultieme Nieuw-Zeelandse B&B vibe ook zoeken naar ‘cottages’, ‘country houses’, ‘tourist lodges’ en ‘boutique apartments’.

B&B route langs het Noordereiland

Ondanks de historische en koloniale band met het Verenigd Koninkrijk, zijn natuurlijk lang niet alle Nieuw-Zeelandse bed and breakfasts in traditionele stijl. Dit hoeft echter niet af te doen aan de charme van je overnachtingsplek. Zo kan je op het Noordereiland in 9 of 10 dagen de route van Auckland naar Wellington afleggen. Met deze route kom je langs lokale boutique B&B’s in onder meer Rotorua en de omgeving van Lake Taupo. Met het visum Nieuw-Zeeland heb je tot 90 dagen voor je rondreis.

Geldigheid van het visum Nieuw-Zeeland

Deel dit artikel:

Over de auteur

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl is onderdeel van Bedandbreakfast.eu, 's werelds grootste B&B-site met meer dan 3,5 miljoen gastenkamers en appartementen.

Laat een reactie achter