Buitenlandse B&B's

Vijf unieke B&B’s in Australië

Overnachten in een echt kasteel in Sydney

Wanneer je een reis plant naar Australië, mag een bezoek aan Sydney natuurlijk niet op je lijstje ontbreken. Als een van de belangrijkste steden in Australië, zijn hotels er vaak niet goedkoop. Als je toch relatief goedkoop wilt overnachten op een unieke locatie, zijn er toch tal van mogelijkheden te vinden. Je moet alleen weten waar je moet zoeken. Heb je er wel eens over nagedacht om te overnachten in een kasteel?

We weten natuurlijk allemaal dat het Europese landschap bezaaid is met tal van kastelen uit verschillende historische tijdperken, maar Australië doet daar zeker niet voor onder. Sydney Castle is een indrukwekkend Iers bouwwerk in de Southern Highlands, op ruim anderhalf uur rijden van Sydney. Het kasteel is ouderwets, maar knus ingericht en doet echt denken aan vervlogen tijden. Het kasteel biedt overnachtingsmogelijkheden tot maximaal 8 personen en is een welkome verandering van omgeving voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte van Sydney.

Slapen in een treinstel in Canberra

Altijd al eens willen weten hoe het is om in een treinstation te slapen? In Canberra kan het! Op ongeveer 20 minuten gelegen van de Australische hoofdstad, ligt deze bijzonder B&B. Deze B&B ligt te midden van een rustig en pittoresk landschap met een wijds en ononderbroken uitzicht op de Brindabella Ranges. Als je er wilt overnachten, kun je kiezen tussen een drietal vintage treinwagons en een Melbourne-tram uit 1929. Alle wagons zijn ingericht in een art deco of jaren 50 stijl, waardoor het net lijkt alsof je terug in de tijd bent gestapt.

Verder heeft deze accommodatie nog toegang tot een barbecue, zwembad en een tennisveld. Ook kun je, nadat je heerlijk in stilte bent ontwaakt in het Australische platteland, genieten van een uitgebreid landelijk ontbijt.

Proef de Australische wijn in Tasmanië

Glamping is de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen en dat is niet zonder reden. Het combineren van luxe met een authentieke kampeer-ervaring, is bij veel mensen zeer in trek. En wat is er nu beter dan luxe kamperen combineren met een glas wijn?

Het kan in deze unieke B&B! Je overnacht hier in een luxe dome-tent, te midden van een wijngaard nabij Launceston. Het is een ideaal toevluchtsoord voor diegenen die willen ontsnappen aan alle drukte in hun dagelijks leven en in stilte willen ontspannen. Ervaar onder het genot van een glas lokaal gebottelde Tasmaanse wijn, het landschap rondom Launceston.

Om naar Tasmanië te reizen, heb je geen apart visum nodig. Het eVisitor visum Australië, dat je eenvoudig online kunt aanvragen volstaat voor een bezoek aan Tasmanië. Zodra het visum is toegekend, kun je drie maanden aaneengesloten door Australië reizen. Veelal wordt je aanvraag al binnen enkele dagen verwerkt en met een spoedaanvraag zelfs al binnen een uur. Mocht je binnen de geldigheid van het visum nog wat tijd over hebben, dan mag je een bezoek aan Tasmanië zeker niet overslaan.

Verken de Outback vanuit een luxe tent

Als je wilt ervaren hoe het is om de Australische Outback echt te beleven en je niet vies bent van kamperen, kun je ervoor kiezen om te overnachten in een luxe tent in de Squeakywindmill Boutique B&B. Deze luxueuze glamping-ervaring ligt aan de voet van de MacDonnell Rangers, aan de rand van Alice Springs. Deze B&B in het midden van de Australische woestijn is een ideaal startpunt als je de desolate omgeving van Alice Springs wilt ontdekken en kennis wilt maken met de inheemse wildlife van Australië. Na een lange dag kun je vanaf het privé dek van je tent de zon zien ondergaan en de woestijnachtige omgeving rood zien opkleuren.

Ondergronds slapen in Coober Pedy

Als je claustrofobie hebt, is dit misschien niet de meest geschikte accommodatie voor je, maar wel een noemenswaardige. De Coober Pedy B&B ligt namelijk ondergronds! Deze accommodatie is namelijk gevestigd in een oude mijn. Alle kamers zijn voorzien van natuurlijk daglicht en een goede ventilatie. Een ventilatieschacht zorgt voor een continue luchtcirculatie en zorgt voor frisse lucht tijdens je verblijf en houdt de temperatuur koel in de zomer en warm in de winter. In de Australische outback kan het namelijk vrij snel koud worden zodra de zon verdwenen is. Vanuit deze accommodatie kun je genieten van een wijds uitzicht over het roodgekleurde Australische landschap en de stilte die het met zich meebrengt.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Bedandbreakfast.nl

Bedandbreakfast.nl is onderdeel van Bedandbreakfast.eu, 's werelds grootste B&B-site met meer dan 3,5 miljoen gastenkamers en appartementen.

Laat een reactie achter