Inspirerende Bestemmingen

Verrassend Leuke Stedentrips in Nederland

Bedandbreakfast.nl; Verrassend Leuke Stedentrips in eigen land

Ken je de binnenstad van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht als je broekzak? Dan is het de hoogste tijd voor een goed alternatief. Wij helpen je graag op weg met een paar leuke stedentrips waar je een fantastische tijd tegemoet gaat!

Romeinse sferen in Nijmegen

Nijmegen is bij velen bekend vanwege de jaarlijks terugkerende Vierdaagse, maar deze stad heeft veel meer te bieden. Zo kunnen shopaholics hun hart ophalen in de sfeervolle winkelstraten, om vervolgens tot rust te komen in de nabijgelegen Ooijpolder. Bovendien is Nijmegen één van de oudste steden van Nederland. Verwonder je tijdens een stadswandeling over de rijke geschiedenis van de stad, die teruggaat tot het Romeinse tijdperk. Mocht je twijfelen tussen verschillende leuke stedentrips, kies dan voor het totaalpakket van deze veelzijdige bestemming!

Bed and Breakfast Nijmegen

Schilderachtig Delft

Prinsenstad, schilderstad, studentenstad… Delft kent vele namen, maar het is bovenal een stad waar iedereen zich zal vermaken. Je vindt er niet alleen leuke winkels, restaurants en B&B’s, maar ook pittoreske grachten, monumentale panden en diverse musea. Populaire bezienswaardigheden zijn onder meer het Prinsenhof, de Botanische Tuin aan de Technische Universiteit en het Vermeer Centrum. Uiteraard is je bezoek aan Delft niet compleet zonder een kijkje te nemen bij de beroemde kerkgebouwen of een workshop Delfts Blauw schilderen bij Royal Delft.

Bed and Breakfast Delft

VOC-stad Enkhuizen

Droom je van leuke stedentrips met historische VOC panden, gezellige havens en een idyllisch stadshart? Reis dan richting Enkhuizen voor een geslaagde citytrip met een droomachtig verblijf bij een B&B. Stippel een mooie route uit door het centrum en proef de sfeer van de Gouden Eeuw. Je zal versteld staan van monumenten als de Enkhuizer Waag, het Peperhuis en de Koepoort. Ga ook op ontdekkingsreis in het Zuiderzeemuseum of neem de kids mee naar Sprookjeswonderland. En bij goed weer is het leuk om over het IJsselmeer of Markermeer te varen met een bootje.

Bed and Breakfast Enkhuizen

Er gaat niets boven Groningen

Voor leuke stedentrips in het noorden van het land, ben je in Groningen aan het juiste adres. Beklim de beroemde Martinitoren, ga lunchen in het historische Goudkantoor en ontdek ’s avonds de grote variëteit aan sfeervolle restaurants. In deze bruisende studentenstad zal je je niet snel vervelen! Als je nieuwsgierig bent naar het historische deel van de stad, dan is de Hofjesroute een leuke optie. Zijn de weersvoorspellingen niet zo best? Breng dan een bezoek aan het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum of Storyworld.

Bed and Breakfast Groningen

Bourgondisch Breda

Als het gaat om leuke stedentrips in Brabant, dan behoort Breda tot de favorieten. Dwaal rond door het historisch decor van de stad, ga lekker rondneuzen in boetiekjes en strijk daarna neer op één van de gezellige terrasjes aan de grote markt. Hier geniet je volop van het bourgondische leven: bestel bijvoorbeeld een kop koffie met een Nassaubol, of wat denk je van het klassieke Bredase biertje? Blijf vooral slapen bij een gastvrije B&B, zodat je genoeg tijd hebt voor highlights als het Kasteel van Breda, Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Begijnhof en Park Valkenberg.

Bed and Breakfast Breda

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter