Inspirerende Bestemmingen

B&B Brabantse Kempen: eropuit in de streek

Bedandbreakfast.nl; B&B Brabantse Kempen: eropuit in de streek

Denk je aan B&B Brabantse Kempen, dan denk je aan lange fiets- en wandelroutes door de natuur, dineren bij bourgondische restaurants en overnachten bij B&B’s in gemoedelijke dorpen. Ontdek alles over deze mooie streek en plan je weekendje weg!

Historisch Oirschot

B&B Brabantse Kempen? Dan is Oirschot een prachtige plek om je ontdekkingsreis door de streek te starten. In dit charmante dorp vind je meer dan 320 monumenten, waaronder de iconische Sint-Petrusbasiliek. Klim in 276 treden omhoog en geniet volop van het uitzicht. Na de afdaling kun je genieten van een lekker drankje bij een van de leuke cafés op de markt. Dwaal vervolgens verder door de historische steegjes en idyllische straatjes. Breng ook zeker een bezoek aan brouwerij Vandeoirsprong en de Spoordonkse Watermolen.

B&B Oirschot

Op safari in Hilvarenbeek

Alleen, met je partner of met (klein)kinderen: een bezoek aan Safaripark Beekse Bergen is altijd een goed idee. Verken het park te voet, met de auto, bus of met de safariboot. Naast de bekende Big 5, spot je hier nog tal van andere dieren. Na een avontuurlijke dag, is het heerlijk toeven bij een B&B in Hilvarenbeek. Zo heb je alle tijd om dit prachtige dorp en de omgeving te ontdekken. Een wandeling over Landgoed de Utrecht, De Flaestoren beklimmen en een uitsmijter eten bij Herberg “In den Bockenreyder” zijn echte aanraders.

B&B Beekse Bergen

B&B Brabantse Kempen

De Brabantse Kempen lenen zich perfect voor een weekendje weg of complete vakantie. Treedt in de voetsporen van Van Gogh in Nuenen, dwaal rond door natuurgebied De Malpie nabij Valkenswaard of breng met de kinderen een bezoek aan Zoo Veldhoven. Ook leuk: een terrasje pakken in Baarle-Nassau, waar de grens tussen Nederland en België dwars door het dorp loopt. Kies voor een heerlijk verblijf bij een Bed and Breakfast in je favoriete plaats, om de Brabantse gastvrijheid optimaal te ervaren:

Ontdek de Cartierheide

In de Brabantse Kempen vind je veel mooie natuurgebieden, waarvan de Cartierheide bijzonder geliefd is. Dit fraaie heidegebied is onderdeel van natuurgebied de Kempen en ligt op steenworp afstand van het geliefde dorp Eersel. Volg de wandelroute door het bos, langs heide en vennen, en laat je betoveren door deze plek. Als je heel stil bent, dan maak je zelfs kans om een ree te spotten. Tip: wandel verder door de bossen richting de Belgische grens en breng een bezoek aan de Abdij van Postel en de bijbehorende abdijwinkel.

B&B Eersel

Designstad Eindhoven

Wellicht denk je bij B&B Brabantse Kempen niet direct aan een verblijf in Eindhoven. Toch is deze moderne stad een belangrijk onderdeel van de streek. Je vindt er een uitgebreid aanbod aan leuke winkels, goede restaurants en bruisende evenementen zoals de Dutch Design Week en lichtkunstfestival Glow. Bovendien kunnen kunst- en cultuurliefhebbers hun hart ophalen bij de vele musea die de stad rijk is. Denk aan het Van Abbemuseum en het Philips Museum, of ga met de kinderen terug in de tijd bij het preHistorisch Dorp.

B&B Eindhoven

Acht Zaligheden

Ga je op wandel- of fietsvakantie door de Brabantse Kempen? Maak dan ook een rondje langs pittoreske dorpjes als Eersel, Hulsel, Knegsel en Reusel. Al wandelend of fietsend kom je erachter waarom deze plaatsen tot de Acht Zaligheden behoren. Naast het rustieke landschap, voert het bourgondische leven hier de boventoon. Ga lunchen bij Herberg in het wilde zwijn, drink een speciaal biertje bij taverne D’n Ouwe Brandtoren of ga dineren bij een van de vele restaurantjes op de Markt in Eersel. Kies alvast een leuke B&B in de buurt:

Deel dit artikel:

Over de auteur

Josjah Thalen

Verzamelt graag herinneringen op bijzondere bestemmingen. Heeft een grote passie voor reizen en overnacht dan het liefst bij unieke B&B’s: zijn beste tips deelt hij op deze blog.

Laat een reactie achter