Televisie

Bed & Breakfast-serie aflevering 2: interview met Kasteel Baexem

De eigenaren van bed & breakfast Kasteel Baexem

Theo en Janne Peters van Bed en Breakfast Kasteel Baexem.

De tweede aflevering van ‘Bed & Breakfast’ van Omroep MAX wordt op 4 mei uitgezonden. Bed & Breakfast Nederland interviewt Theo Peters, eigenaar van bed & breakfast Kasteel Baexem in het Limburgse dorp Baexem. Samen met Janne Peters strijdt hij in de tweede aflevering met twee andere koppels om de titel van beste B&B.

“We hebben ons niet voor dit programma opgegeven, Omroep MAX is zelf naar ons toegekomen”, vertelt Theo Peters. De reden is niet moeilijk te raden. Bed en Breakfast Kasteel Baexem is een pareltje, ingericht in een eeuwenoud pand. Het kasteel is al vaak gefilmd, vooral door lokale tv-ploegen. Theo is camera’s dus wel gewend en heeft de opnames als “buitengewoon plezierig” ervaren.

Kasteel Baexem bed & breakfast

Kasteel Baexem is een eeuwenoud gebouw.

Inzoomen op verschillen
In het tv-programma verblijven  de deelnemers steeds twee dagen in elkaars B&B. “Van tevoren wisten we niet welke twee andere B&B’s we zouden gaan bezoeken. Ze verschilden zeer van onze accommodatie.” Het programma van Omroep MAX zoomt in op die verschillen. De deelnemers probeerden hun mening over de andere B&B’s op een tactvolle manier te brengen, volgens Theo.

Vijf gastenkamers
Toen Theo en Janne in 1987 Kasteel Baexem kochten, was het een ruïne. Ze hebben het kasteel volledig opgeknapt en prachtige tuinen aangelegd. Er zijn vijf gastenkamers, ieder met een eigen sfeer. Achterin het park staat daarnaast een antieke zigeunerwagen waar gasten kunnen overnachten. Ook is er een aangrenzend restaurant dat wordt gerund door Theo’s dochter.

Twintig jaar ervaring
“Toen de andere deelnemende B&B-eigenaren hier kwamen om te overnachten, waren ze enigszins overdonderd. Ze zijn zelf veel minder lang bezig. Wij hebben al twintig jaar ervaring in dit vak. Wat vooral opviel, was het gemak waarmee wij mensen ontvangen en met de gasten omgaan. Dat is te danken aan een brok ervaring.” Benieuwd naar de andere deelnemers? Lees onze vooruitblik op aflevering 2.

MAX, ‘Bed & Breakfast’
Vrijdag 4 mei 2012, 21.30 uur, Ned 1
Zoek en vind meer dan 4.400 bed en breakfasts in Nederland op Bedandbreakfast.nl!

Over de auteur

Janneke

Fan van B&B's en inspireert graag anderen om de leukste B&B's te bezoeken.

2 Reacties

  • Geweldig, jullie b&b. Vanmorgen even ‘uitzenggemist’ gekeken. Het is net klein-Frankrijk. Ik zou mij er helemaal thuis voelen. Zoals Theo al vertelde:”Je krijgt de gasten die jezelf wilt ontvangen” (o.i.d.).
    Veel succes nog en wie weet kom ik eens logeren.

    Hartelijke groet
    Ineke Vos

Laat een reactie achter