Algemeen Televisie

Aflevering 6 Bed & Breakfast op tv: interview met B&B De Tuinkamer

B&B De Tuinkamer, te zien in programma Omroep MAX

Oege Reinhard en Ruud van der Burg van B&B De Tuinkamer.

De zesde en laatste aflevering van de tv-serie ‘Bed & Breakfast’ van Omroep MAX wordt op vrijdag 1 juni uitgezonden. Bed & Breakfast Nederland interviewt Oege Reinhard van Bed & Breakfast De Tuinkamer in ‘s-Gravenzande. Samen met zijn partner Ruud van der Burg strijdt hij in de zesde aflevering met twee andere koppels om de titel van beste B&B.

Yoga-introductie
Het is de rode draad van het programma Bed & Breakfast van Omroep MAX: ieder bed & breakfast is anders en uniek. “En iedere B&B-eigenaar pakt het weer anders aan. Dat is juist leuk en dat moet je respecteren”, zegt Oege Reinhard. Bij één van de twee andere B&B’s kregen de deelnemers bijvoorbeeld een yoga-introductie. “Dat is niet echt iets voor mij maar ik heb vanzelfsprekend zo goed mogelijk meegedaan.”

B&B De Tuinkamer

Bed & Breakfast De Tuinkamer.

Ruud en Oege hebben een B&B met twee ruime gastenverblijven. In de tuinkamers van twee aan elkaar grenzende woonhuizen serveren zij het ontbijt. “Onze gasten komen af op de mooie omgeving met veel natuur, glastuinbouw en het strand vlakbij. Je kunt hier heerlijk fietsen. Verder onderscheiden we ons door de gastvrijheid, de ruime keuken met koffie- en theefaciliteiten en de mooie veranda.”

Puntjes op de i
Het was spannend om andere B&B-eigenaren op bezoek te krijgen. Oege en Ruud hebben voor de opnames de laatste puntjes nog op de i gezet. “Je gaat nog meer je best doen als er collega-eigenaren komen logeren. Voordat ze kwamen hebben we nog een schilderijtje aan de muur staan schroeven”, illustreert Oege. B&B De Tuinkamer heeft een gedeelde badkamer. “De één heeft daar meer moeite mee dan de ander, dat kan ik me goed voorstellen. Daarom geven we het goed aan op onze site. Dit keer werkte het in ons nadeel.”

Kleine tips
Winnen was voor Ruud en Oege niet het doel van hun deelname. “We wilden allebei eens zien hoe andere B&B-eigenaren het nu aanpakken. Ik heb ervan geleerd. Gewoon kleine dingen, bijvoorbeeld over het afbakken van brood. En je geeft elkaar kleine tips, zoals over de hagelslag: koop je die in bij de groothandel? Je gaat ook op een andere manier naar je eigen bed & breakfast kijken. Het was een positieve en leerzame ervaring. Ik zou zo weer meedoen.”

MAX, ‘Bed & Breakfast’
Vrijdag 1 juni 2012, 21.33 uur, Ned 1
Meer dan 4.400 bed en breakfasts in Nederland op Bedandbreakfast.nl >>

Over de auteur

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op onze B&B gastenblog.

2 Reacties

  • Wat onwijs leuk dat jullie het Westland weer zo goed op de kaart hebben gezet! We hebben erg genoten van de uitzending, helemaal goud!!!! Ga zo door, en heel veel geluk en succes in de toekomst. Groetjes vanuit Kwintsheul.

Laat een reactie achter