Financiële zaken

5 veelgestelde vragen over B&B en verzekeringen

Hoe goed je de zaken in je bed & breakfast ook voor elkaar hebt, je moet er toch rekening mee houden dat er iets mis kan gaan. Je B&B kan bijvoorbeeld schade oplopen door brand of diefstal en gasten kunnen zich bezeren. Goede verzekeringen zijn daarom van cruciaal belang. Vijf veelgestelde vragen over je bed en breakfast en verzekeringen.

1. Biedt mijn particuliere verzekering voldoende dekking voor mijn B&B?
Ook al handel je niet bedrijfsmatig en ben je niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, een verzekeraar ziet jouw B&B wel als een onderneming. Wanneer er schade wordt toegebracht aan je B&B, wordt deze dan ook niet gedekt door je particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Hiervoor heb je zakelijke verzekeringen nodig.

2. Wat kan ik doen tegen bijvoorbeeld brand of diefstal?
Een allrisk inventarisverzekering verzekert je B&B tegen bijvoorbeeld brand, storm, neerslag, blikseminslag, inbraak, ontploffing, vandalisme en diefstal. Maar ook tegen beschadiging van de inventaris door je gasten of jezelf.
Bed_breakfast_ontbijt
3. Wat als ik aansprakelijk word gesteld door mijn gasten?

Met een aansprakelijkheidsverzekering is je B&B beschermd tegen een aantal kosten waarvoor je door jouw gasten of door anderen financieel aansprakelijk kunt worden gesteld. Een aansprakelijkheidsverzekering voorkomt hoge kosten en beschermt je tegen schadeclaims.

4. Wat kan ik doen bij een juridisch conflict?
Als B&B-eigenaar is het belangrijk om je te beschermen tegen juridische conflicten. Denk aan de kosten voor een advocaat, proces, reis- en verblijfkosten en incassokosten. Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering kun je een beroep doen op deskundige rechtsbijstand.

5 Hoe kan ik mijn B&B verzekeren?
Voor abonnees van Bed & Breakfast Nederland is er het exclusieve collectief arrangement ‘Verzekeringspakket B&B’. Dit pakket bevat een aansprakelijkheidsverzekering, een inventarisverzekering en een rechtsbijstandverzekering. Als je drie verzekeringen afsluit, ontvang je een pakketkorting van vijf procent. Bij het afsluiten van twee verzekeringen ontvang je drie procent korting. Kijk voor meer informatie en afsluiten in de eigenarenservice bij ‘Abonneevoordelen‘.

Bed & Breakfast Verzekering
Ben je nog niet aangesloten bij Bedandbreakfast.nl of wil je graag meer informatie over het exclusieve collectief arrangement? Kijk dan op www.bedandbreakfastverzekering.nl voor een overzicht van alle B&B-verzekeringen.

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter