Bedrijfsvoering

Aardbei-lekkernijen om je gasten blij te verrassen

Verras je gasten met een stukje nazomer bij het ontbijt.

Krijgen we op de valreep toch nog een stukje nazomer cadeau! Het mooie weer inspireert tot zomerse activiteiten. Ook je gasten zullen dit weekend nog eens volop van de zon willen genieten. Verwen ze met deze vrolijke lekkernijen van aardbei – nu nog vers te verkrijgen!

Snoeperijtje bij aankomst: aardbei-bonbons
Ingrediënten:
-500 gram kleine aardbeien
-papieren bakvormpjes (in de vorm van bonbons)
-100 gram witte chocolade
-100 gram donkere chocolade
-2 deciliter crème fraiche

Bereidingswijze:
Verwijder de kroontjes van de aardbeien, maak ze goed droog en leg ze in de papieren bakvormpjes. Snijd de twee chocoladerepen in heel kleine stukjes (niet vermengen!). Verdeel de crème fraiche over twee pannetjes, één voor de witte en één voor de donkere chocolade. Verwarm de crème fraiche. Als deze begint te koken, voeg dan de chocolade toe en roer een paar keer  door. Haal de pannetjes van het vuur, laat even afkoelen en roer dan nog eens. Wacht tot de twee crèmes een beetje dikker zijn geworden en schenkt ze over de aardbeien heen. Laat de bakvormpjes afkoelen in de koelkast en serveer als een bonbon. Bron recept: www.aardbeien.net.

Romige verrassing bij het ontbijt: Aardbeienmousse
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram zeer rijpe aardbeien
-1/2 eetlepel citroensap
-1,5 eetlepel vloeibare honing of siroop
-1 eiwit van 1 groot ei
-150 milliliter slagroom stijfgeklopt

Bereidingswijze:
Houd drie mooie aardbeien apart voor de garnering. Snijd de rest van de aardbeien in stukjes en wrijf ze door een zeef. Voeg citroensap en de honing of siroop toe. Klop in een flinke, goed ontvette kom het eiwit stijf. Klop beetje bij beetje de aardbeienmousse erdoor. Spatel de stijfgeklopte slagroom erdoor en schep de mousse in schaaltjes. Versier met hele aardbeien en een flinke toef slagroom. Bron recept: www.smulweb.nl.

Voeg je eigen nazomerrecept toe
Ken je zelf een recept voor een gerecht met aardbei – of een ander zomers ingrediënt dat nu nog te verkrijgbaar is? Deel het met andere B&B-eigenaren via het reactieveld hieronder of in de LinkedIn-discussiegroep van Bedandbreakfast.nl. Veel nazomerplezier gewenst!

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter