Algemeen

B&B’s met Wellness steeds populairder in Nederland

Wellness steeds populairder

Gedurende de coronacrisis hebben we een enorme toename gezien in binnenlandse vakanties. Zeker tijdens deze onzekere en stressvolle periode, bleek de behoefte aan privacy en ontspanning groot. B&B’s met wellness bleken daarom bijzonder populair.

Eigen bubbel 

De behoefte aan een zelfstandig verblijf met veel privacy, in combinatie met luxe voorzieningen, blijft toenemen. Vakantiegangers kiezen ook in 2021 nog graag voor de veiligheid van een eigen bubbel, met privé voorzieningen. Omdat Nederlanders het afgelopen jaar minder (ver) op vakantie konden gaan, bleken ze bereid om meer te besteden aan binnenlandse vakanties. Bedandbreakfast.nl ziet dat B&B’s met (privé) wellness al ver van te voren geboekt worden, zodat gasten zeker zijn van een plekje. 

Verwenvakanties 

Uit onderzoek blijkt dat themavakanties onder Nederlandse vakantiegangers toenemen in populariteit. Eén van de belangrijkste themavakanties is de wellnessvakantie. Dit blijkt voornamelijk populair bij vrouwen tussen de 35 – 55 jaar. De behoefte aan rust, ontspanning en self-care blijft toenemen en waar dit voorheen bij een dagje wellnesscentrum bleef, wordt wellness steeds meer een vakantiebeleving. B&B’s met wellness kunnen hier goed op inspelen, en plukken de vruchten van deze trend. 

Zoeken op wellness

Op Bedandbreakfast.nl zien we tevens een toename in het filteren op accommodaties die wellness aanbieden. In 2020 was het filter ‘jacuzzi/hot tub’ al veruit de meest gebruikte filter, met 22%. In 2021 is dit zelfs toegenomen tot 28%. Daarnaast lijken gasten ook steeds vaker te zoeken naar accommodaties met sauna. In 2021 was 9% van het totale filtergebruik goed voor het filter ‘sauna’, terwijl dit in 2020 nog 4% was. Meer dan een verdubbeling dus! Zijn jouw faciliteiten al goed ingesteld, zodat je optimaal vindbaar bent? 

Mijn Faciliteiten

Tulpenclassificatie 

Het aanbieden van wellness speelt in op de huidige wensen van vakantiegangers en het kan leiden tot meer reserveringen, maar het kan je nóg meer opleveren. Als je deelneemt aan de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie, worden er extra punten toegekend als jouw accommodatie beschikt over een buitenzwembad, binnenzwembad, sauna, stoombad, whirlpool, hot tub of jacuzzi. Nieuwsgierig naar de andere voordelen van de deelname aan de Tulpenclassificatie?  We zetten het voor je op een rijtje! 

Meerwaarde van Bed & Breakfast Classificatie

Over de auteur

Avatar

Evi Heijmans

Brand Strategist bij Bedandbreakfast.eu B.V.

Laat een reactie achter