B&B starten

Bed and breakfast beginnen: B&B-eigenaren vertellen

Bed & breakfast beginnen

Waarom ben jij een bed & breakfast begonnen? Die vraag stellen we in onze B&B discussiegroep op LinkedIn. Het levert mooie verhalen op. Van ruimte over in huis tot het zoeken naar zingeving: lees waarom deze Nederlanders van hun bed & breakfast hun roeping hebben gemaakt.

Lege-nestsyndroom
De kinderen van Els de Boer-Van de Water vlogen één na één uit. Tegelijkertijd had ze af en toe logees in haar woning in Bunschoten-Spakenburg. Het was eigenlijk heel logisch om B&B Vúr de Diek te openen. Met een knipoog:

“Volgens de kinderen is mijn B&B noodzakelijk omdat ik anders last zou krijgen van een empty nest syndroom.”

B&B Boertel in Groningen

Eetzaal en leefruimte van B&B Boertel in het Groningsde dorp Uithuizermeeden.

B&B op de boerderij
Twintig jaar geleden was Anita Oosting van Boertel Lentemaheerd in Uithuizermeeden nog fulltime boerin. Ze herinnert zich nog goed hoe haar B&B tot stand kwam.

“We zaten volop in de teelt van pootaardappelen en ik werkte met veel plezier mee, altijd thuis voor de kinderen. Alleen miste ik de contacten, we hadden in ons achterhuis een paar ruimtes waar we niets mee deden. Inmiddels zijn we twintig jaar verder, uitgebreid tot zeven kamers, een camping met 25 plaatsen en nog steeds met veel plezier in het werk. Door de veranderingen in de landbouw is het nu bijna onze hoofdbron van inkomsten.”

Bed and Breakfast in Utrecht

Dales Gast-en-Verblijf, een luxe B&B met vier tulpen, ligt middenin het centrum van Utrecht.

Enthousiast gemaakt door collega-B&B-eigenaren
Tien jaar geleden ontmoette Utrechtenaar Sytse Koopmans een vrouw die een B&B in de buurt begonnen was. Ze vertelde er zo enthousiast over, dat hij ook besloot om een bed & breakfast te beginnen. Dales Gast-en-Verblijf in hartje Utrecht biedt een studio en een appartement. Daarnaast heeft Sytse nog een gastenverblijf in een werfkelder vlakbij.

“Bevalt prima. Ondertussen werk ik met achttien collega’s samen: we verwijzen door naar elkaar en kunnen grotere groepen samen een aanbod doen.”

B&B Logement It Foarhûs

Logement It Foarhûs in Hemrik, schilderachtig gelegen aan de historische vaarroute: ‘De Turfroute’.

Gasten in de watten leggen
Pauline Kick en Hans Tasselaar hadden een lang gekoesterde wens om gasten te ontvangen in hun Friese boerderij in Hemrik. In het monumentale voorhuis realiseerden ze Logement it Foarhûs. Pauline:

“Wij hebben er vooral erg veel plezier in om gasten te ontvangen, ze mee te laten genieten van de prachtige streek, de rust en de ruimte. En om ze daarnaast een beetje in de watten te leggen. Uiteindelijk moet het toch een blijvende herinnering worden waar gasten met een warm hart aan terug denken.”

Lees meer ‘starters-verhalen’ van B&B-eigenaren >>

Wat is jouw verhaal?
Overweeg je zelf om een B&B te starten of heb je al een bed and breakfast? Wil je ons vertellen waarom een bed en breakfast jouw roeping is? Schrijf het hieronder op of plaats een reactie in onze discussiegroep op LinkedIn. We zijn benieuwd naar je verhaal!

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

Laat een reactie achter