B&B te koop

Bed en breakfast kopen: waarom wachten?

For Sale

Crisis betekent in veel gevallen: uitstel van je plannen en dromen. Maar als je ervan droomt een bed & breakfast te beginnen, kan het trage herstel van de woningmarkt juist het laatste duwtje in de rug betekenen. Je kunt voor een gunstige prijs online een bed & breakfast kopen.

Bed and breakfasts te koop
Er zijn B&B’s te koop in Nederland en België. Overweeg je om te emigreren, bekijk dan eens de bed and breakfasts die in andere Europese landen te koop staan, zoals in Frankrijk, Spanje en Italië. Online vind je huizen in diverse prijsklassen vanaf € 100.000,-

Veel B&B’s die te koop staan, zijn al operationeel als bed & breakfast of zijn geschikt om een B&B in te beginnen. Ze hebben bijvoorbeeld mooie ruime slaapkamers of aparte badkamers. Het aanbod loopt uiteen van kleinschalige bed & breakfasts tot familiehotels met meer dan zeven kamers. Indien geïnteresseerd kun je rechtstreeks contact opnemen met de eigenaar of makelaar.

Bed & breakfast startersgids
Een bed & breakfast begin je niet zomaar. Het Handboek Bed & Breakfast (PDF) vormt de onmisbare leidraad voor iedere B&B-starter. Hierin lees je alles over de B&B-branche, de inrichting van je bed & breakfast, actuele wetgeving, belastingen en internetmarketing. Hoewel vooral gericht op de Nederlandse situatie, bevat deze startersgids ook een schat aan informatie voor degenen die in het buitenland een B&B willen beginnen. Bestel het Handboek Bed & Breakfast >>

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

21 Reacties

  • Beste Wendy, u heeft op Bedandbreakfastforsale.eu gekeken, hierop staan inderdaad alleen B&B’s die te koop zijn. Bed & Breakfasts waar je gewoon een paar dagen of weken kunt verblijven, staan op Bedandbreakfast.nl en op Bedandbreakfast.eu. Succes met zoeken!

   • Beste Regina,

    Ik ben sinds feb dit jaar eigenaar van een halve boerderij met een daarnaast gelegen vrijstaand bed en breakfast gebouw te Oudewater Het e.e.ander is zeer landelijk gelegen met een fors stuk land op het zuiden. Halve boerderij bestaat uit woonkamer met open keuken en heeft 3 slaapkamers (en er gaat in september een nieuw rieten dak op). Het Vrijstaande B&B gebouw ligt direct daarnaast en heeft een begane grond vloeroppervlak van zon 150 m2 (met vloerverwarming) Op de verdieping zijn 3 slaapkamers en een badkamer. Binnenkort is dit alles tezamen te huur voor een sportieve huursom.

    Indien u interesse heeft hoor ik dat graag.

    mvg A.Kempkes

  • Beste Ray, bedankt voor je bericht. Als het goed is staan dit soort zaken vermeld in een huurovereenkomst. Wij raden je dan ook aan om hierover contact op te nemen met de verhuurder van het betreffende pand.

 • Zijn er momenteel nog B&B’s die te huur zijn of waar je een tijdje mee kunt draaien om vervolgens over te nemen? Liefst buitenland of langs een wandel/pelgrimsroute. Maar allerlei mogelijkheden zijn welkom ter overweging. Ben erg benieuwd! Alvast dank.
  Groet, Wendy

  • Hallo Wendy, ik zoek ook soortgelijks. In september ga ik weer naar frankrijk om huizen te bekijken die geschikt zijn om te renoveren en daarna uit te baten voor de pelgrims. Misschien kunnen we iets samen tzt.

   Remco

 • Ervaren ondernemersechtpaar met ruime kennis van opzetten en beheren bedrijven in horeca, zorg zoekt
  een B&B te huur of om te pachten in Nederland of op de Antillen.
  Wie heeft een tip!

 • Mijn zus en ik zijn in Nederland op zoek naar een bestaande b&b, of een pand waar een b&b in gerealiseerd kan worden wat te huur is.

 • Goedendag, wij zijn Robbert (44) en Bas (41) uit Utrecht en Amsterdam en we zijn op zoek naar een B&B, pension of klein hotel in Zuid-Europa dat we voor een periode kunnen beheren.
  We zouden het leuk vinden in contact te komen met eigenaren die er een tijd tussenuit willen en hun accommodatie graag willen laten runnen door twee professionele, leuke jongens! Bent u/zijn jullie eigenaren in bijvoorbeeld Italië, Frankrijk of Spanje en wilt u er een tijd tussenuit, of hebben jullie versterking nodig?
  Dan zouden we het leuk vinden om met u in contact te komen. Naast onze werkervaring in het zakelijke leven, in klantgerichte banen, hebben we allebei ook veel ervaring opgedaan in de horeca en hospitality (B&B, Airbnb, werken in hotel/pension, gasthuis, restaurants, hotelschool), zowel in Nederland als in het buitenland. Naast het verzorgen van gasten hebben we een goed oog voor detail, kunnen we helpen met onderhoud, en we hebben groene vingers.
  Een eventuele homeswap zou voor ons bespreekbaar zijn, mocht u een tijdje in de hoofdstad willen wonen dan zouden we een opgeknapt appartement in Amsterdam Westerpark kunnen aanbieden, geschikt voor 1 persoon of een stel. Voor meer informatie? Mail gerust naar: robbertelbers@gmail.com of badenbakker@gmail.com

 • Goedendag,

  Wij, Ilse en Sander, een net, enthousiast en ondernemend stel van 36 en 39 jaar, zijn op zoek naar een leuke b&b om te huren of pachten in Nederland. We horen het graag als iemand zijn of haar b&b aan ons wil verhuren of verpachten of een goede tip heeft.

 • Hallo allemaal,
  wij hebben een pand met 15 kamers in Schoondijke. Midden in het dorp 2 km van Cadzand. Het pand verdiend een goede renovatie. Dat willen wij voor u doen of u mag het zelf doen. Daar kunnen we over praten. Verkoop van het pand met de bestemming bed en breakfast is de eerste optie. Wil jij een b en b starten in Zeeland dicht bij de kust dan is dit een hele mooie gelegenheid.
  groet Harry

 • Iemand al eens aan de Belgische Ardennen gedacht. Er staat een mooie oude school te koop in Weris. Geheel verbouwd tot B&B. Vele mogelijkheden.

Laat een reactie achter