Bedrijfsvoering

Evaluatie van je B&B

Het einde van het jaar is in zicht en het nieuwe jaar staat voor de deur. Dit is het perfecte moment om een evaluatie van je B&B te maken en een blik op de toekomst te werpen.

De Balans Opmaken

Het einde van het jaar is hét moment om de balans op te maken. Uit onderzoek van Bedandbreakfast.nl blijkt dat in 2017 een B&B gemiddeld 151 reserveringen had met een gemiddelde verblijfsduur van 2 nachten. Met een gemiddelde kamerprijs van €74,88 is dit ongeveer een omzet van 22.600 Euro. Aan het einde van 2017 is er een stijging van het aantal reserveringen voor 2018 voorspeld. Uit de evaluatie van je B&B blijkt of dit daadwerkelijk is uitgekomen.

Gewenste aantal Reserveringen

Het daadwerkelijk aantal ontvangen reserveringen kan per B&B verschillen. Het merendeel van de B&B-eigenaren runt de B&B als nevenactiviteit. Niet iedereen streeft naar maximalisering van het aantal reserveringen. Indien je wel streeft naar maximalisering van het aantal reserveringen in het nieuwe jaar, is het verstandig om te focussen op de de promotie van je B&B. Promoot je B&B op online platforms, social media, via je eigen website of met sales promotie.

Promoot je B&B

Kamerprijzen Heroverwegen

Het einde van het jaar is een goed moment om de kamerprijzen te heroverwegen. Bij de keuze of je hier verandering in brengt, speelt de verhoging van het btw tarief een grote rol. Per 1 januari 2019 wordt het lage btw tarief van 6% verhoogd naar 9%. Hierdoor draag je meer belasting af over kamerprijzen. Aangezien gasten een prijs betalen inclusief btw, kun je de verhoging van de btw doorberekenen in de kamerprijs. Op die manier blijft je brutowinst gelijk.

Verhoging btw tarief

Renovatie in Laagseizoen

Het laagseizoen is de perfecte timing om je B&B te renoveren zonder veel reserveringen mis te lopen. Stichting Bed & Breakfast Nederland biedt een normenlijst aan waaraan je B&B moet voldoen. De normenlijst geeft snel inzicht in welke aspecten je B&B mist. Voldoe je aan alle normen, maar ben je op zoek naar inspiratie? Scroll dan door de presentatiepagina’s van andere B&B’s op Bedandbreakfast.nl.

Normenlijst B&B

Deel dit artikel:

Over de auteur

Lizzy Scheltus

Lizzy Scheltus

Online Marketeer bij Bed & Breakfast Europe.

Laat een reactie achter