Algemeen

Fingerspitzengefühl

Wat zijn de succesfactoren voor een online presentatie van je bed & breakfast? Als oprichter van Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu kan ik wel zeggen dat ik hier een goed fingerspitzengefühl voor heb ontwikkeld.

De succesfactoren zijn:

  • goede foto’s
  • betrouwbare informatie
  • snelle reactie op aanvragen
  • actuele beschikbaarheidsinformatie
  • goede gastenreviews

Natuurlijk ga ik niet alleen af op fingerspitzengefühl. Bij Bedandbreakfast.nl geloven we vast in het motto ‘Meten is weten’. Daarom houden we alle statistieken van Bedandbreakfast.nl scherp in de gaten. We weten ook precies hoe de bezoekers op de website navigeren. We spelen strategisch in op deze statistieken en zo kan het dat Bedandbreakfast.nl al jaren de grootste en best vindbare B&B-site van Nederland is. De statistieken leveren het bewijs: de bed & breakfasts die veel teksten en foto’s combineren met actuele beschikbaarheidsinformatie, ontvangen de meeste gasten. Niet alleen plaatsen we deze B&B’s hoger in de lijst op Bedandbreakfast.nl, ook zijn ze aantrekkelijker voor bezoekers én beter vindbaar in Google. Want Google werkt volgens het principe ‘Content is king’ ofwel ‘Inhoud is koning’. Wie de meeste en beste inhoud heeft, wordt door de zoekmachine opvallender getoond.

Actuele kalender = hogere positie
Tot dusver mijn lesje marketing, nu over naar de praktijk. Bedandbreakfast.nl is er helemaal op gebouwd om jouw B&B optimaal te presenteren. Als je alle mogelijkheden benut, kun je er zeker van zijn dat jouw bed & breakfast perfect vindbaar is. Klik in de eigenarenservice op ‘Mijn vermelding’ en loop alle opties eens na. Heb je het maximale aantal foto’s toegevoegd, zijn alle vertalingen ingevuld en klopt de kamerinformatie? Als alles is ingevuld, ben je halverwege. Het is verder cruciaal dat je beschikbaarheidskalender up-to-date is en dat je snel reageert op reserveringsaanvragen. B&B’s met een goed ingevulde kalender krijgen een hogere positie op Bedandbreakfast.nl. Lees de snelle handleiding om snel wegwijs te worden in het reserveringssysteem. Tip: je kunt onze reserveringsmodule gratis op je eigen website plaatsen. Boekingen die via je eigen site worden gedaan, komen dan automatisch in je kalender op Bedandbreakfast.nl te staan. Heb je vragen? Je kunt ons altijd mailen, we helpen graag!

Hanny Arens
www.linkedin.com/in/hannyarens

Over de auteur

Hanny Arens

Hanny Arens is oprichtster van Bedandbreakfast.nl en Bedandbreakfast.eu.

Laat een reactie achter