Classificatie

Interview Hoeve BuytenHout – Winnaar Beste B&B 2024

Bedandbreakfast.nl; Interview Hoeve BuytenHout - Winnaar Beste B&B 2024

Hoeve BuytenHout is verkozen tot Beste B&B van Nederland 2024! Hoe kijken B&B-eigenaren Kim en Ramon terug op de winst? “Toen we zagen dat wij hadden gewonnen, werden we wel even emotioneel.”

Gefeliciteerd met de winst van de verkiezing Beste B&B van Nederland 2024! Hoe was het om de uitslag te zien?
Het was onbeschrijfelijk en onwerkelijk, maar heel gaaf! Alle gasten kwamen tegelijkertijd binnen voor het ontbijt, maar gelukkig konden we tussendoor nog de video met de uitslag bekijken. Toen we zagen dat wij hadden gewonnen, werden we wel even emotioneel.

Hadden jullie verwacht dat jullie er met de winst vandoor zouden gaan?
We hadden niet perse verwacht dat we zouden winnen, want we waren wel aan elkaar gewaagd. Maar we hebben natuurlijk wel gehoopt op de winst! Na het zien van de uitslag moesten we snel weer door met het ontbijt, al deden we dat natuurlijk met een ander gevoel dan normaal. De aanwezige gasten hebben we gelijk geïnformeerd en die waren super blij voor ons. Tegelijkertijd ontplofte onze telefoons en social media met felicitaties. Echt heel leuk om te zien dat mensen zo meeleven. De winst gaan we vanavond goed vieren met onze ouders bij een restaurantje.

Jullie B&B is nu ruim een jaar open! Hoe is de eerste periode jullie bevallen?
Op 19 april 2023 ging de website online en 2 uur later zaten we al helemaal vol. De kamers waren nog niet helemaal klaar, er was bijvoorbeeld nog niks opgemaakt en we kregen alleen maar mailtjes binnen. De ene na de andere kamer werd geboekt. We dachten toen nog: ‘we houden één kamer over voor onszelf, stel dat er iets gebeurt op de eerste dag’. Maar we waren te laat en toen was ook die kamer geboekt. We hebben toen snel de camper van mijn ouders hier naartoe gehaald. We werden dus gelijk in het diepe gegooid, maar het is helemaal goed gekomen.

Wat heeft jullie gemotiveerd om een B&B te starten?
Het is eigenlijk een beetje op ons pad gekomen. We hebben er goed over nagedacht. Het was een leuke en mooie kans die we moesten aanpakken. Het leek ons vooral heel leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. En het is super, echt heel leuk. We hebben het heel druk, maar het geeft echt voldoening. Dat we ‘s avonds denken, het is toch weer allemaal gelukt en iedereen is blij.

Wat vinden jullie zo leuk aan het runnen van de B&B?
Het contact met de gasten. Dat je ze bij het inchecken ontmoet en de kamers laat zien. Daarna krijgen ze een welkomstdrankje. Zo zijn er net gasten ingecheckt en die zitten nu met een drankje te genieten. Dat vind ik het mooiste moment. Gasten komen aan als vreemden, maar gaan soms gewoon weg als vrienden.

Hebben jullie nog dromen voor de toekomst van Hoeve BuytenHout?
Wat de toekomst verder gaat brengen weten we nog niet, maar we willen in ieder geval dit hoge niveau vasthouden. We hebben nog volop plannen om de B&B nóg completer en luxer te maken voor onze gasten, maar daar kunnen we nog niet teveel over verklappen. Het lijkt me bijvoorbeeld wel tof om ooit een diner te doen. Daar hebben we de keuken destijds ook op ingericht. Stel gasten zouden niet de deur uit willen voor het diner, maar hier willen blijven. Dat we ze dan eventueel een 3-gangen menu kunnen aanbieden.

Stichting Bed & Breakfast Nederland en Bedandbreakfast.nl feliciteren Kim en Ramon van Hoeve BuytenHout met het behalen van de eretitel. Wil je meer weten of reserveren? Bekijk dan de pagina van Hoeve BuytenHout via onderstaande button.

Meer informatie over Hoeve BuytenHout

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Laat een reactie achter