Classificatie

Interview Logan Landing – Winnaar Beste B&B 2022

Logan Landing is verkozen tot Beste B&B van Nederland 2022. ‘Een kers op de taart’, aldus B&B-eigenaresse Michelle de Keijzer. Wij spraken Michelle over het runnen van deze prachtige B&B én vroegen naar haar eerste reactie na het zien van de uitslag.

Logan Landing is de Beste B&B van Nederland 2022. Wat was je eerste reactie toen je ’s morgens de uitslag zag?
Eigenlijk was het gewoon: Yes, we hebben het gedaan! Het is niet niks. Echt een kers op de taart! De andere genomineerde B&B’s zagen er ook heel mooi uit en hadden allemaal iets bijzonders, dus het was tot het laatste moment spannend. Toen we uiteindelijk wonnen, was dat wel even een emotioneel moment.

Hadden jullie het ergens verwacht of gehoopt?
Gehoopt, ja zeker! Tuurlijk hoop je het. Je weet dat het een stukje bevestiging is dat wat je doet, goed is. Met name de recensies van gasten, daar doe je het uiteindelijk voor. Dus dan hoop je wel dat gasten ervaren wat jij ze wil laten ervaren. Ik was er voor de nominatie ook totaal niet mee bezig. Ik vond het al een hele eer toen we vorig jaar geclassificeerd werden met 5 tulpen. Dat had ik op dat moment ook niet verwacht, maar dan ben je ook heel blij.

Vorig jaar juli zijn jullie de B&B gestart. Wat heeft jullie gemotiveerd om de B&B te beginnen?
Eigenlijk heb ik dit altijd willen doen, maar mijn man had lang een internationale baan, waarbij hij alleen in het weekend thuis was. Op dat moment wilde hij dan – heel begrijpelijk – gewoon rust. Hij stond wel altijd achter het idee. Tijdens corona besloot hij eigenlijk een andere invulling aan zijn werk te geven en niet meer te gaan reizen. Toen dacht ik; als je dan toch de hele week thuis bent, dan kunnen we de B&B gaan starten!

Hoe bevalt het leven als B&B-eigenaresse?
Veel mooier dan ik eigenlijk had gedacht. Ik weet dat ik van mensen en interactie houd, maar de verhalen die mensen met zich meebrengen; een lach en een traan, dat is echt bijzonder. Iedereen heeft zijn eigen bagage mee. Veel mensen hebben ook behoefte om dat te delen. Het is waanzinnig mooi om daar deel van te mogen zijn. Ik sta er wel versteld van wat mensen met je willen delen. Dat maakt het gewoon heel bijzonder en heel mooi. De Bed & Breakfast gasten zijn mensen die kleinschaligheid zoeken, die zoeken wel contact. Dus dat is waarom je – denk ik – een Bed & Breakfast opent, om dat contact te krijgen.

Wat vind je naast de mooie verhalen, het leukste van het bestaan als B&B-eigenaresse?
Ik vind de dynamiek die er ontstaat tussen gasten die elkaar niet kennen zo mooi. Bijzonder dat daar ook een dynamiek kan ontstaan. Dat is niet altijd, maar als het gebeurt, is het vaak heel positief. Dit en de verhalen van de gasten, zijn echt de mooie dingen.

Wat hoop je nog te bereiken met de B&B?
Ik hoop op nog meer bekendheid en meer gasten. Deze verkiezing helpt daar ontzettend bij. Ik vind het heerlijk om mijn huis te delen. Nu je het ook deelt met gasten, besef je steeds meer wat een bijzondere plek het is. Je gaat het ook door de ogen van de gasten zien. Dan besef ik ook weer hoeveel geluk ik heb om hier te mogen wonen.

Is er nog iets wat je graag kwijt wilt?
We zijn nu verkozen tot de beste B&B van Nederland en ik ga er alles aan doen om dit voort te zetten en geen steken te laten vallen! Ik wil blijven verbeteren, zodat ik het hoge niveau aan kan blijven bieden aan de gasten.

Stichting Bed & Breakfast Nederland en Bedandbreakfast.nl feliciteren Logan Landing met het behalen van de eretitel. Wil je meer weten of reserveren? Bekijk dan de pagina van Logan Landing via onderstaande button.

Meer informatie Logan Landing

Deel dit artikel:

Over de auteur

Stichting Bed & Breakfast Nederland

Stichting Bed & Breakfast Nederland ontwikkelt en beheert de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Dit systeem heeft als doel om de kwaliteit van B&B’s te bevorderen en classificeert accommodaties op basis van objectieve normen zoals veiligheid, comfort en hygiëne. Alle geclassificeerde B&B's zijn in het bezit van een kwaliteitskeurmerk, waarbij de mate van comfort en luxe wordt aangeduid met één tot en met vijf tulpen.

Hanny Arens
Voorzitter Stichting Bed & Breakfast Nederland

Laat een reactie achter