Marketing & Promotie

Is jouw B&B internationaal Vindbaar?

Internationaal vindbaar

Het aantal buitenlandse gasten in Nederlandse B&B’s stijgt. De meeste gasten komen uit buurlanden Duitsland en België, maar ook gasten uit Frankrijk, Spanje en Italië overnachten vaak in een Bed and Breakfast. Is jouw B&B internationaal vindbaar, zodat je optimaal profiteert van deze trend?

Hoe bereik je Buitenlandse Gasten?

Om optimaal te profiteren van de groei van het aantal buitenlandse toeristen is het belangrijk om een tweetal aspecten goed in kaart te brengen:

  • Herkomst van buitenlandse toeristen
  • Het reserveringsproces van internationale gasten
  • Hoe wordt je B&B internationaal vindbaar

Herkomst van Buitenlandse B&B-gasten

Uit recent B&B-onderzoek van Bedandbreakfast.nl wordt geconstateerd dat Nederlandse B&B’s vooral in trek zijn bij onze buurlanden Duitsland en België. Daarnaast is het aantal gasten uit Engeland, Frankrijk en Italië groot genoeg om op te focussen.

Buitenlandse B&B-gasten in Nederland

Buitenlandse B&B-gasten in Nederland

Reserveringsproces van B&B-bezoekers

Uit het marktonderzoek van Bedandbreakfast.nl blijkt dat gasten volgens B&B-eigenaren vrijwel altijd reserveren via een online platform. Om buitenlandse gasten te bereiken, is het belangrijk dat je B&B internationaal vindbaar is.

  • 12% van de B&B’s krijgt 90% van de reserveringen via platforms
  • 14% van de B&B’s krijgt 80% van de reserveringen via platforms

Hoe wordt je B&B internationaal Vindbaar?

Promotie op Online Platforms
Uit bovenstaande informatie blijkt dat promotie van je Bed and Breakfast op een groot internationaal B&B-platform van groot belang is om te profiteren van de groei van het aantal buitenlandse toeristen. Als wereldwijd B&B-specialist is Bedandbreakfast.eu een platform waar jouw B&B eigenlijk niet mag ontbreken.

Hoge Positie in Zoekresultaten
Om optimaal te profiteren van je vermelding op de diverse platforms is het van belang om een hoge positie in de zoekresultaten te verwerven. Op deze wijze is jouw B&B internationaal goed vindbaar en krijg je meer reserveringen.

Waaraan voldoen succesvolle B&B’s

Succesvolle B&B's

Promoot je B&B in 6 Talen

Als jouw B&B internationaal goed vindbaar is door aanwezigheid op de juiste platforms en een goede positie in de zoekresultaten heeft, is het van belang om bezoekers te verleiden tot een bezoek aan jouw B&B. Een goede presentatiepagina is hierbij van belang. Overtuig buitenlandse gasten door ze aan te spreken in hun moedertaal. Door jouw B&B te presenteren in de taal van de bezoeker, scoor je over het algemeen beter. Resultaat: meer reserveringen en meer winst.

Gebruik professionele ‘native’ Tekstschrijvers 

Bedandbreakfast.eu maakt gebruik van professionele tekstschrijvers uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Wil je jouw presentatiepagina door ‘natives’ laten optimaliseren en buitenlandse gasten in hun  eigen taal overtuigen van de charme van jouw B&B? Informeer naar de mogelijkheden via info@bedandbreakfast.nl en zorg ervoor dat jouw B&B Internationaal vindbaar is.

Deel dit artikel:

Over de auteur

Mark Verhoeven

Mark Verhoeven

Online Marketing bij Bed & Breakfast Europe. Speciale focus op SEO, SEA, Social en Crossmediale Content Marketing.

2 Reacties

  • Zolang bed & breakfast europe geen ondersteuning biedt in “direct booking” en daarbij horende creditcardondersteuning is B&B Europe geen geschikt platform om internationale gasten te trekken. Internationale gasten willen geen “gedoe” met vrijblijvende reserveringsvoorstellen, die willen gewoon snel en veilig boeken. Als B&B-houder zit je ook niet te wachten op buitenlandse reserveringen die niet gegarandeerd zijn middels een creditcard.

    • Beste Eric, je hebt helemaal gelijk dat ‘Direct Booking’ van toegevoegde waarde is in het boekingsproces. Daarom starten we binnenkort de pilot ‘Direct Booking’ waarbij dit mogelijk is. Op dit moment zien we dat er wel degelijk veel reserveringsaanvragen via onze site binnenkomen en jaarlijks miljoenen gasten ons platform bezoeken.

Laat een reactie achter