Marketing & Promotie

Is jouw ontbijt biologisch of allergenenvrij? Laat het weten!

Kunnen je gasten in jouw B&B genieten van een ontbijt met biologische producten of streekproducten? Bied je een gluten- of lactosevrij ontbijt? Dit kun je specifiek aangeven op je presentatiepagina.

Lees de reviews op Bedandbreakfast.nl er maar op na: een uitgebreid ontbijt wordt door gasten bijzonder gewaardeerd. Als bed en breakfast kun je je echt onderscheiden met ontbijtproducten uit de streek, biologische producten en zelfgebakken brood of andere lekkernijen. Serveer bijvoorbeeld eens een streekkaasje of verras je gasten met aardbeien uit eigen moestuin.

Met enige aanpassingen kun je ook een gluten- of lactosevrij ontbijt aanbieden. Hiermee doe je gasten met een gluten- of lactoseallergie een groot plezier.

Geef je ontbijtkenmerken als volgt aan:
 • Ga in de eigenarenservice naar ‘Mijn vermelding’ en klik op ‘Faciliteiten en voorwaarden‘.
 • Ga in de faciliteitenlijst naar ‘Ontbijtproducten’.
 • Vink de kenmerken aan die voor jou van toepassing zijn, bijvoorbeeld ‘Ontbijt met biologische producten’ of ‘Ontbijt met glutenvrije producten’.
 • Klik op ‘Opslaan’ (vlak boven ‘Regels van het bed & breakfast’).

Ontbijtspecificaties invullen

Zo ziet het eruit op je presentatiepagina:

De door jou aangevinkte ontbijtkenmerken komen op je presentatiepagina te staan bij ‘Faciliteiten’ onder de knop ‘Meer faciliteiten’.

Bed and Breakfast ontbijt invullen

Voorbeeld: je hebt in de eigenarenservice ‘Ontbijt met biologische producten’ en ‘Ontbijt met glutenvrije producten’ aangevinkt. Dan ziet dat er zo uit op je presentatiepagina:

ontbijtproducten_NL2

Het invullen van je ontbijtkenmerken kan je zomaar extra reserveringen opleveren. Kleine moeite!

Vul direct je ontbijtkenmerken in »

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers was van 2010 tot 2016 werkzaam als webredacteur bij Bedandbreakfast.nl. Ze heeft veel geschreven over online marketing en regelgeving voor B&B-eigenaren en is mede-auteur van het boek Bed & Breakfast in Nederland. Bovendien heeft Janneke met veel plezier verschillende B&B's bezocht, haar B&B-tips kun je terugvinden op onze B&B gastenblog.

1 reactie

 • Dag Janneke,
  Dankjewel voor de tip, wij houden graag rekening met dieet wensen van onze gasten. Wist niet dat het zo vermeld kon worden. Met enige regelmaat krijgen we een verzoek binnen. Gelukkig is er steeds meer verkrijgbaar op gluten en lactose vrij in de winkel. Zoutarm wordt ook gewaardeerd, een kleine moeite en een blije gast!
  Groet,
  Paulien

Laat een reactie achter