Social media

Jouw bed & breakfast op Facebook: snelcursus deel 1

Bed & breakfast op Facebook

Een Facebook-pagina zoals deze is in 10 minuten te maken. Tip: zet alvast een paar mooie foto’s apart in een map op je computer.

Je wilt jouw bed & breakfast graag promoten op Facebook. Maar hoe te beginnen? Allereerst maak je een Facebook-pagina voor je bed & breakfast. In deel 1 van deze snelcursus leggen we stap voor stap uit hoe je dat doet.

Heb je al een Facebook-account?
Om op Facebook een pagina voor je bed & breakfast te kunnen maken, moet je een account hebben. Heb je nog geen persoonlijk Facebook-profiel? Ga dan naar Facebook.com, vul het registratieformulier in en klik op ‘Registreren’. Je wordt vanzelf door de stappen geleid. Je kunt er ook voor kiezen om enkel een pagina voor je B&B aan te maken zonder persoonlijk profiel erbij. Ga dan rechtstreeks naar www.facebook.com/pages/create.php en registreer je hier met je e-mailadres.

Pagina voor je bed & breakfast aanmaken
Nu kun je een Facebook-pagina voor je bed & breakfast aanmaken. Een Facebook-pagina is gratis en je hebt ‘m binnen een kwartier gemaakt. Tip: zet alvast een paar mooie foto’s die je wilt gebruiken, apart in een map op je computer. Ga nu naar Facebook.com/pages/create.php en volg de volgende stappen:

  • Stap 1: klik op ‘Lokaal bedrijf of lokale plaats’.
Pagina voor je bed & breakfast
  • Stap 2: kies een categorie, bijvoorbeeld ‘Plaatselijk bedrijf’, en vul de naam van je bed & breakfast in. Deze naam vormt straks het webadres van je pagina. Vul de andere invulvelden in en klik op ‘Aan de slag’.
Bed & breakfast op Facebook
  • Stap 3: je kunt nu een foto uploaden of importeren vanaf je website. Gebruik je logo of een ander beeld dat mensen met je B&B associëren als profielfoto. Klik na het uploaden op ‘Foto opslaan’.
Foto uploaden op Facebook Pagina
  • Stap 4: voer algemene informatie in over je bed & breakfast en voeg de url van je presentatiepagina op Bedandbreakfast.nl of je eigen website toe. Klik op ‘Informatie opslaan’.
Bed & breakfast op Facebook
  • Stap 5: je kunt nu betalen voor advertenties. Klik op ‘Overslaan’ als je dit niet wilt.

Vind ik leuk
Je pagina is nu aangemaakt. Klik op ‘Vind ik leuk’ om je pagina als eerste leuk te vinden. Voeg vervolgens een mooie omslagfoto toe (door te klikken op ‘Een omslag toevoegen’) die je bed & breakfast weerspiegelt. Dit is het eerste wat mensen zien als ze je pagina openen.

Pagina op Facebook

Voeg een paar favorieten toe aan je pagina. Ga bijvoorbeeld naar de Facebook-pagina van Bedandbreakfast.nl en klik hier op ‘Vind ik leuk’. Je kunt nu je eerste berichtjes gaan posten en mensen uitnodigen. Meer hierover lees je later deze week in deel 2 en deel 3 van deze snelcursus.

Over de auteur

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

10 Reacties

  • Ben heel blij met deze uitleg bij toeval paar weken terug zelf op facebook gemaakt.

    Is jammer dat er geen PDF bestand van is gemaakt zodat we het uit kunnen printen.
    nu is het moeilijk uitprinten omdat dit in heel zwakke kleuren op deze site is gemaakt.
    vind fijn dat er nu eens veel uitleg is hoe en wat.
    ga het zeker bestuderen en gebruiken.
    bedankt hannie

  • Heb de stappen uitgevoerd en we staan er nog op ook! Vantevoren had ik geen flauw idee hoe je dat moest doen. Ben benieuwd naar de volgende cursusdelen, want je moet er ook nog wat mee kunnen…

  • Ik houdt al een tijd persoonlijk een facebook bij en een weblog, http://www.logementitfoarhus.blogspot.nl, maar nu dus ook een facebook pagina aangemaakt voor het logement. Het leuke is dat je heel eenvoudig via het weblog bericht, waar ik de belevenissen en wetenswaardigheden bijhoudt, gelijk een link kan plaatsen op facebook, zonder extra handelingen te verrichten.

    Bedankt dat jullie mij attent hebben gemaakt op de mogelijkheid.

    Pauline Kick

  • Ben begonnen zoals wordt aangegeven Lokaal bedrijf of lokale plaats. Daarna vul ik mijn gegevens in onder Plaatselijk Bedrijf en als alles is ingevuld krijg ik steeds als antwoord “voer je plaats in”. Heb inmiddels alle mogelijkheden geprobeerd maar kom niet verder.

Laat een reactie achter