B&B te koop

Kans om bed en breakfast te starten in koetshuis Etten-Leur

In de Brabantse stad Etten-Leur staat het zeventiende-eeuwse ‘Koetshuis’ te koop. Het rijksmonument zou ideaal zijn voor een bed en breakfast, vindt het gemeentebestuur. Daarom heeft ze in een ontwerpbestemmingsplan opgenomen dat er in het Koetshuis één gastenkamer met twee slaapplaatsen mag komen.

Het eventuele bed & breakfast in het Koetshuis kan gecombineerd worden met een woning. Volgens de makelaar is er al een plan beschikbaar voor een verbouwing die het restaurant om zal toveren tot een riante woning. Het rijksmonument behoudt daarnaast de huidige horecabestemming voor een restaurant, café of pension.

  • Status: Verkocht

Bed and breakfasts in monumenten
Bed en breakfasts in monumentale panden zijn populair: gasten overnachten graag in een uniek gebouw met historie. Niet voor niets telt Nederland meer dan 250 B&B’s in monumentale gebouwen, waaronder prachtige bed and breakfasts in koetshuizen. Vooral de combinatie van authenticiteit en luxe is populair. Combineer je dit met een ligging aan bijvoorbeeld een drukke fietsroute, dan is succes van je bed and breakfast bijna gegarandeerd.

Bed en breakfast te koop
Overweeg je om een bed and breakfast te starten en ben je op zoek naar een geschikt pand om te kopen? Kijk dan eens rond voor bestaande bed & breakfasts en panden die geschikt zijn om een B&B in te beginnen en neem rechtstreeks contact op met de eigenaar.

Over de auteur

Avatar

Janneke Scheepers

Webredacteur bij Bedandbreakfast.eu B.V. tot februari 2016.

2 Reacties

Laat een reactie achter